Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Celta győzelem zárásként! – Eredmnéyek tabella

A spanyol bajnokság 21. fordulójának hétfő esti záró mérkőzésén egy jó iramú 90 perc során a Celta Vigo hazai pályán gyűrte le a Real Betis együttesét.

(Kép: La Liga Twitter)

Celta Vigo – Real Betis 3-2 (1-0)
Gól: Aspas (12. és 79.), M. Gomez (57.) illetve S. León (71.), Guardado (90+1. -büntetőből)

A duplázó Iago Aspas vezette Celta sokáig ellenállhatatlanul futballozott a Betis ellen. A találkozó második félidejének derekától azonban visszajött a remény a sevillaiaknak, ám ki más, mint a 14. bajnoki találatát is megszerző Aspas visszaállította a két gólos differenciát.
Andrés Guardado kései tizenegyese után már nem volt ideje a Betisnek, így egy mozgalmas találkozón a Celta begyűjtötte mindhárom pontot.

Egy kis összegzés:

Megállíthatatlannak tűnik a kezdőcsapatban immáron Philippe Coutinhot is soraiban tudó Barca. Bár a Deportivo Alavés nagyon közel járt a Camp Nouban ahhoz, hogy meglepetést okozzon idén is, ám Lionel Messi kalsszisa ezúttal is a különbséget jelentette. Érdekes volt nézni, hogy Messi gólján kívül nem Coutinho játéka, hanem a két szélső hátvéd Jordi Alba és Sergi Roberto becserélése adott igazán lökést a Barcának a fordításhoz.

A vártnál sokkal simábban nyert a Real Madrid a Mestallában, és ha megnyeri elmaradt bajnokiját, már fel is lép a dobogó legalsó fokára. Egy biztos, a kupakiesésre ugyan nincs mentség, de a megfelelő választ adta a Zidane-csapat a hétközi blamára.

Magabiztosan nyert a Villarreal és a Diego Simeone-éra 600. gólján is túljutó Atlético Madrid, az élcsapatok közül a Sevilla ugyanakkor az utolsó pillanatban engedte ki győzelmét hazai pályán.

A forduló teljes eredménysora:

A bajnokság állása:

Teljes képernyő rögzítése 2018.01.30. 80608

A góllövőlista élmezőnye: