Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Meg is találták Laporte helyettesét Bilbaóban – hivatalos

Ahogy arról mi is beszámoltunk, A Manchester City rekordösszegért igazolta le Aymeric Laportét. Az Athletic Bilbao viszont rekordgyorsasággal találta meg a helyére Inigo Martinezt a Real Sociedadtól. 

inigo-martinez-real-sociedad_10dk8xtecngz1z4qfapi404td

Forrás: goal.com

A spanyol bajnokságban szereplő Athletic Bilbao hivatalosan is bejelentette, hogy leigazolta a nagy baszk riválistól, a Real Sociedadtól Inigo Martinezt a távozó Laporte helyére. A védő 32 millió euró ellenében váltott, ami klubrekordnak is számít a Bilbaónál, és 2023-ig szóló szerződést írt alá, amelyben egy 80 milliós kivásárlási ár is szerepel. A játékost még ma bemutatják a San Memesben.

A Real Sociadad és az Athletic Bilbao közötti játékoscserék visszhangjai nagyon hasonlóak a Real-Barca klubváltásokhoz, és emellett nagyon ritkák is. A legtöbb játékos máshol is játszott, mielőtt mindkét klubban megfordult volna, viszont Xabier Castillo 2009-ben egyenesen San Sebastianból költözött Bilbaóba, ahogy Luciano Iturrino is 1989-ben.

A 26 éves Inigo Martinez gyerekkora óta a Real Sociedadban nevelkedett, és 2011-ben került fel végleg a felnőttekhez. Az öt töltött hat és fél év alatt 239 mérkőzésen lépett pályára és 17 gólt szerzett.