Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szalaiék zendülése vethet véget Nagelsmann uralmának?! – sajtóhír

Gyűlnek a felhők Sinsheim egén: a város futballcsapata, a TSG Hoffenheim utóbbi 14 mérkőzéséből csupán hármat abszolvált győzelemmel a német első osztályban, sőt utóbbi két találkozóján megsemmisítő vereséget szenvedett (Leverkusen 4-1, Bayern 5-2). Mi lehet az oka ennek a mélyrepülésnek? A SportBild újságíróinak értesüléseit a saját gondolatainkkal kiegészítve igyekszünk a válaszhoz közelebb vezetni kedves olvasóinkat…

szalai_nagelsmann

A 30 esztendős “tanítvány” 30 esztendős mesterével… (kép forrása: ilposticipo.it)

A német újságírók bennfentes információik alapján a következő okokat szedték össze a Nagelsmann-féle sikertelenségi széria magyarázatára:

– Az ifjú edző nem beszél csapata cserejátékosaival és a tartalékokkal, csak a legfontosabb embereinek véleményét kéri ki.

– Nagelsmann eltörölte a mérkőzések utáni pihenőnapot (pályafutása során először a két héttel ezelőtti Leverkusen elleni vereség után adott engedélyt a lazításra!). Szigora részét képezi a közös reggeli is, melyre minden reggel (meccsnapok után is) legkésőbb fél 9-kor jelentkeznie kell a csapat tagjainak.

– Jóval többen szeretnék elhagyni a csapatot, mint amit Nagelsmann a médiában elismer.

– Játékosai már nem tartják olyan “vagánynak”, mint korábban. Erre példa egy közelmúltbeli incidens, amikor is – állítólag – egy csapattag megvádolta őt a csapat előtt azzal. hogy a Bayern- és Dortmund-pletykákkal többet foglalkozott, mint saját klubjával, az edző pedig válaszképp bocsánatot kért játékosaitól.

Amennyiben ezen kiszivárgott “kulisszatitkok”-nak akár csak a fele is igaz, Julian Nagelsmann már most óriási pácban van, amelyből könnyen lehet, hogy nincs is kiút számára.

Már kinevezésekor is sokat bírálták a német futballtörténelem legifjabb szakvezetőjét alacsony életkora miatt, mert ugyan szakmailag kétség sem fér rátermettségéhez, a játékosok tiszteletét közel lehetetlen dolog kivívnia olyan edzőnek, aki minden tudását az iskolapadban szerezte (nem rendelkezik komoly játékosmúlttal), és a csapat némely tagjával egykorú (lásd: a mi Szalaink).

A Nagelsmann-érát jellemző vasszigor a Hoffenheimnél minden bizonnyal a tisztelet kivívása végett került bevezetésre, és noha korábban ezt a jó eredmények alátámasztották, egy rossz sorozat csak felerősítette a játékosokat ért atrocitásokat.

Apropó rossz sorozat! Szintén az ifjú tréner “rémuralmának” következménye lehet az, hogy korábbi alapemberei (Süle, Rudy és Wagner) inkább mentek a Bayern Münchenbe, ahonnan jelentősen kisebb az esélyük a vb-re való kijutásra, mint hogy fél/egy évet még lehúztak volna Nagelsmann-nal a fedélzeten. Ilyen kaliberű játékosok elvesztése után pedig nem is csoda, hogy nem képes teljesíteni a csapat…

Persze az éremnek két oldala van, lehetne sorolni az érveket az edzőtehetség mellett, vagy ellen is bőven, de egy bizonyos: Nagelsmann-nak valamit változtatnia kell, különben csakhamar a Bundesliga legifjabb kirúgott edzője címet is elnyerheti…

Hogy még szigorítania kell, vagy engednie játékosainak? Azt már mi csak utólag tudhatjuk meg…

Írta: Wernigg Márton