Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Debrecen: Visszavonulni kényszerül a szlovák kapus – hivatalos

Semmi előjele nem volt, mégis kénytelen befejezni pályafutását Jan Novota, a Debrecen nyáron igazolt kapusa.

novotaserules720

Mindössze egy bajnokin tudott bizonyítani a szlovák kapus. – fotó: dvsc.hu

Már a felkészülést sem kezdhette el a szlovák válogatott Jan Novota, aki nyáron szerződött Debrecenbe. Az egy bajnokin szerepet kapó cerberusnál a téli orvosi vizsgálatok találtak olyan egészségügyi problémát, ami miatt kénytelen szögre akasztani a kesztyűt. Így már új kapust tesztel a hétszeres bajnokcsapat Kosicky személyében, aki a szombati, Kisvárda elleni találkozón mutatkozott be. Novota most az Új Szónak adott interjút, s abban beszélt a súlyos diagnózisról. „A januári felkészülés előtt orvosi vizsgálatokon vettem részt, és kiderült, hogy aortatágulásom van. Az orvosok azt mondták, nem ajánlják, hogy folytassam a profi sportot, mert veszélyes lehet az egészségemre – fogalmazott a kapus, aki szerint semmi előjele nem volt a problémának. – Nem voltak jelei a dolognak. Nyáron felfedeztek nálam egy enyhe tágulást, amire azt mondták, hogy figyelni kell, ezért is kellett januárban újabb kivizsgálásra mennem. De nem számítottam rá, hogy ez a dolog ennyit romolhat fél év alatt, most pedig már nagy tágulásról beszéltek.”

Novota korábban megfordult a Dunaszerdahelynél és a Rapid Wiennél is, mielőtt Debrecenbe szerződött. „Nem volt könnyű megemészteni a hírt, de azt gondolom, még mindig szerencsésebb, hogy így vették észre a bajt, mintha valami baj történt volna. Gondolkodtam már néhány dolgon, hogy mihez fogok kezdeni, de még túl friss minden, egy kicsit le kell ülepednie. Semmiképp sem akarom sajnáltatni magam, el kell fogadnom a helyzetet. Nyilván én is feltettem magamnak a kérdést, hogy miért történik ez velem, de erre nincs válasz. A családom nagyon sokat segít, és sok ismerős is jelentkezett, írt, hívott, hogy támogatásáról biztosítson.”

Ugyan 2019 nyaráig érvényes kontraktusa van a hajdúságiakkal, ám a tények ismeretében valószínűleg felbontják a megállapodást.

~GS~