Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ma sem volt képes győzni a Hamburg – Videóval

Két igazán rossz formában lévő csapat találkozója zárta a német élvonalbeli labdarúgó bajnokság (Bundesliga) 21. fordulóját. A kiesés ellen küzdő Hamburg együttese a középmezőnyben lévő Hannover csapatát látta vendégül.

korb-douglas-santos

Kemény küzdelem volt a pályán. (kép: focus.de)

Az első játékrészben a két csapat nagyon gyenge teljesítményt mutatott be. A pályán és azon kívül sem történt semmi érdekes nagyon sokáig. A kapu előtt a Hannover valamivel jobban feltalálta magát, s ennek a 37. percben meg is lett az eredménye. Egy szöglet után kifejelt labdát Fossum, a norvég középpályás lőtt a kapuba, ezzel megtörve az eseménytelenséget a találkozón. A 3-szoros válogatott játékos első találatát szerezte a Bundesligában. Innentől kezdve a maradék időben elkezdtek pörögni történések. A Hamburg két helyzetet is elpuskázott, a másodiknál a videóbíró segítségét is igénybe vették, ugyanis Sané gyanús körülmények között szerelte Wood-ot, de végül nem lett büntető. A félidő lefújását követően kisebb kakaskodás is kialakult a pályán, de még időben sikerült mindenkit lenyugtatni, így 1:0-s vendégvezetéssel vonulhattak az öltözőbe a felek.

A második félidő majdnem egy öngóllal indult. Egy Hannover beadás pattant meg Santos fején, mely már-már védhetetlennek tűnt, de Mathenia kapus időben reagált. Pár perccel később újra a Hamburg kapuja előtt alakult ki nagy helyzet. Bebou került szembe a hazaiak kapusával, de annyira meglepődött a togói játékos, hogy belelőtte a hálóőrbe. A Hamburg igyekezett átvenni az irányítást, viszont a csapat játékában rengeteg hiba volt, főleg a tizenhatos előterében, aminek köszönhetően a vendégek kontratámadásokat tudtak vezetni. A kihagyott lehetőségek a futball törvénye alapján természetesen megbosszulta magát. A 86. percben egy jobbról beadott szabadrúgás után jutott el a hosszú oldalra Kostichoz a labda, aki kiegyenlítette a találkozót. A mérkőzés utolsó perceiben a Hamburg megérezte a vérszagot, viszont a győzelmet már nem tudták megszerezni, ahogyan a Hannover sem, akik a 94. percben még egy szabadrúgást is elvégezhettek 17 méterről, de kimaradt a lehetőség.

A döntetlennek a Hamburg számára nem kifejezetten jó eredmény, de a semminél több. A csapat továbbra is a 17. helyen tartózkodik a tabellán, míg a Hannover a 10. pozícióból várhatja a folytatást.

Hamburg – Hannover 1-1 (0-1)
Helyszín:  Volksparstadium (Hamburg, Németország) 46.016 néző; Vezette: S. Stegemann
Gólszerzők: – ill. Fossum (37.)
Sárga: Papadopoulos (63., 94.) ill. Ostrzolek (85.)
Kiállítás: Papadopoulos (94.)  ill. –

Hamburg: Mathenia – Sakai, Papadopoulos, Van Drongelen – Diekmeier (Ito, 46.), Ekdal (Salihovic 81.), Walace, Santos – Hunt (57.) – Wood, Kostic  Vezetőedző: B. Hollerbach

Hannover: Tschauner – Anton, Sane, Elez – Korb, Schwegler, Fossum, Ostrzolek – Klaus (Harnik 76.), Fullkrug, Bebou (Bakalorz 84.) Vezetőedző: A. Breitenreiter

A 21. forduló további eredményei:

Köln – Dortmund 2-3
Freiburg – Leverkusen 0-0
Hertha – Hoffenheim 1-1
Mainz – Bayern München 0-2
Schalke – Werder Bremen 1-2
Wolfsburg – Suttgart 1-1
Mönchengladbach – Leipzig 0-1
Augsburg – Frankfurt 3-0

A Bundesliga állása:

buli21

 (tabella:eredmenyek.com)

Báló Bence