Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

10 német fiatal, akik az USA válogatottját választhatják – 2. Rész

A bundesliga.com oldalán jelent meg egy érdekes cikk, amelyben tíz olyan játékost mutatnak be, akik Németországban születtek, de amerikai állampolgársággal is rendelkeznek. Ezeket a fiatal játékosokat a közeljövőben a német mellett az amerikai labdarúgó szövetség is megkeresheti, abból a célból, hogy inkább a tengerentúli csapatot képviseljék. Sorozatunk első részében három játékost már bemutattunk a kedves olvasóknak, most újabb három játékost veszünk górcső alá.

Összeállításunk második részét egy igazi 9-essel nyitjuk. Justin Butler neve bizonyára csak a legelvetemültebb Bayern szurkolók számára lehet ismerős. A 2001-es születésű játékos egészen jó szezont fut a Bayern U17-esei között. Eddig 5 gólt és 3 gólpasszt szerzett a bajnokságban, mellyel ő is nagyban hozzájárul ahhoz, hogy csapata a tabella élén állhasson. Az első részben bemutatott Jalen Hawkins-al kiválóan megértik egymást, s egy nap a német rekordbajnok felnőtt csapatát is erősíthetik, csak úgy, mint az amerikai válogatottat is.

butler

A folytatásban egy igazi langaléta fiatal következik. Elias Thomas 17 évesen már 190 cm, ezzel megközelíti az elsőszámú együttesben futballozó John Anthony Brooks-ot(193 cm). A jelenleg a Wolfsburg U17-es csapatában futballozó balhátvéd nem számít alapembernek klubjában. Bár tehetsége sokra hivatott a szakértők szerint, idén mégiscsak 8 bajnokin jutott szóhoz, ráadásul legtöbbször csereként. Ettől függetlenül az amerikai szövetség figyelemmel követi, hiszen már 2014-ben meghívót kapott az U14-es fiatalok közé.

A második rész utolsó szereplője az Augsburg U19-es együttesében foglal magának pozíciót. Maurice Malone mindössze 17 esztendős és azt mondják rá, hogy egy szót ismer, ami nem más, mint a gól. Ebből következik, hogy igazi csatárról beszélünk, aki az elmúlt három szezonban 50 gólt szerzett. Idén felsőbb szinten játszik, de így is 13 meccsen 6 találatot szerzett az idősebb korosztályban. A német U17-es válogatottban már bemutatkozott, tavaly az U17-es VB-n is részt vett társaival. Korosztálya egyik legnagyobb tehetségének tartják számon, egyesek szerint már idén bemutatkozhat az Augsburg felnőtt együttesében.

malone

A következő és egyben utolsó résszel, melyben négy játékost mutatunk be, várhatóan vasárnap jelentkezünk.

Báló Bence