Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Bayern nyerte a rangadót, a Schalke sem tudta megfogni – videóval

A 22. forduló slágermeccsét rendezték meg ma este Münchenben, amelynek pikantériáját a Schalkétől nyáron a Bayernhez szerződő Goretzka szereplése adta…

james_schalke

Jamesnek ma csak a hempergés jutott, Stamboulira nem volt ellenszere… (kép forrása: kicker.de)

Már a felállások is megmutatták, hogy itt bizony nem babra fog menni a játék: a Bayern egy Neuer híján a legerősebb támadó felállásában futott ki az Allianz Arena pázsitjára, míg a Schalke viszonylag szokatlan három támadós rendszerben rohamozott, s még a védekező szellemű Oczipka helyére is a támadó középpályás Schöpf került be.

1. félidő: Egyesek talán még el sem foglalhatták helyeiket a lelátón, mikor a Bayern már előnyt tudhatott a magáénak: a 6. percben egy gyors akció végén találta meg Lewandowski a gelsenkircheniek hálóját. Nem meglepő módon ezen megmozdulás után kellett egynéhány perc a hazaiaknak, mire magukra találtak, azonban mikor ez megtörtént, akadt gondja bőven a bajor védelemnek: a következő szezontól a rekordbajnokot szolgáló Goretzka ugyanis gyakorlatilag verhetetlen volt a mezőnyben, és a rosszabb periódusokban is hátán vitte a csapatot.

A babérok mégsem őt illették eleinte, hiszen egy beívelés, és az ő balul elsült ollózása után az elfeledett argentin tehetség, Franco Di Santo talált be a 29. percben. A feltámadás azonban nem járt hosszútávú következményekkel, hiszen egy kontra végén a védőjét lerázó Müller tőle szokatlanul technikás rúgással segítette át a gólvonalon a játékszert a 36. percben.

2. félidő: A második játékrészre már helyreállt a világ rendje: a Bayern eldugta a labdát, és olyan biztos fölénnyel tartotta, hogy azt sem az ellenfél, sem pedig ők maguk nem tudták hosszú perceken keresztül kapu közelbe juttatni. A félidő első komoly helyzeteit a véghajrá hozta: a 71. percben először Ulreichnak, majd Fahrmannak kellett nagyot nyújtóznia egy-egy dicséretes beadás után.

Bár a vendégek játéka felpörgött az utolsó percekre (ami nagyban köszönhető a Tedesco-féle cseréknek, valamint a szerkezeti váltásnak), a bajor kaput többé már nem tudták veszélyeztetni.

A mérkőzés legjobbja vitathatatlanul a Schalke védője, Benjamin Stambouli volt, aki pazar helyezkedésével egyszerre kapcsolta ki a ma igen nagy kedvvel futballozó Ribéryt és James Rodríguezt. A másik oldalról leginkább Vidal nevét érdemes megemlíteni, aki 12 szerelésével szintén két támadót vett le a pályáról.

Bayern München – Schalke 04 2-1 (2-1)
Helyszín: Allianz Arena (München, Németország); Vezette: Tobias Stieler
Gólszerzők: Lewandowski (6.), Müller (15.) ill. Di Santo (29.), Burgstaller (50.)
Sárga: James (42.), Vidal (59.) ill. Meyer (18.), Burgstaller (50.)
Kiállítás:ill.

Bayern München: Ulreich – Kimmich, Boateng (Süle 71.), Hummels, Alaba – Vidal – Robben, Müller, Rodríguez (Martínez 81.), Ribéry (Coman 77.) – Lewandowski. Vezetőedző: Jupp Heynckes

Schalke 04: Fahrmann – Stambouli, Naldo, Kehrer – Schöpf, Goretzka, Meyer (Oczipka 59.), Caligiuri – Di Santo (Konoplyanka 77.) – Embolo, Burgstaller (Harit 65.). Vezetőedző: Domenico Tedesco

Írta: Wernigg Márton