Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elindítja a végrehajtást az anyaegyesület – hivatalos

Letelt a harminc napos türelmi idő, és mivel az Újpest FC tulajdonosa nem változtatott a címeren, az UTE elindította a végrehajtást. Minderről közleményben számolt be az anyaegyesület.

322744_ute_ujpest

Hiába a másodfokú ítélet – ezt nem hozta nyilvánosságra a labdarúgóklub – az Újpesti Torna Egylet (UTE) elindítja a végrehajtást. Aminek lényege, hogy Roderich Duchatelet haladéktalanul állítsa vissza a régi címert. „Az Újpesti Torna Egylet – mint ahogy eddig is, így ezután is – minden jogszabályok által biztosította lehetőséggel élni fog annak érdekében, hogy az eredeti címert helyreállítsa. Mivel az Újpest FC akként döntött, hogy nem tanúsít jogkövető magatartást, és a másodfokú ítélet szövegét nem tette közzé honlapján, és semmilyen látható jelét nem mutatta annak, hogy a bíróság ítéletét végre kívánja hajtani, így az UTE a jogállami keretek adta következő lépést megteszi, és a végrehajtást elindítja.”

27858933_1851514224880336_4822794597798433249_nA nyári szezon előtt önhatalmúlag döntött a címercsere mellett Roderick Duchatelet és az újpesti klubvezetés, ami ellen a szurkolók is tiltakoztak/tiltakoznak, míg az UTE peres útra vitte az ügyet. A belga üzletember korábban is határozottan kiállt amellett, hogy szükség van az új címerre a klub fejlődése, a brand, valamint a logóhasználati jog miatt.

A lila-fehéreknél tehát tovább zajlik a címer-háború, minthogy a cégbíróság is az UTE-nak adott igazat ez ügyben. Január közepéig kellett volna visszaállítania a futballklubnak az eredeti címert, ám ez a mai napig nem történt meg.

~GS~