Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kínos döntetlennel mutatkozott be a Wolfsburg új edzője – videóval

A Bundesliga 24. fordulójának nyitómérkőzését a Mainz, és az újdonsült vezetőedzőjét felavató Wolfsburg csapata játszotta, amelynek képe továbbra sem vetíti előre a Farkasok esetleges visszatérését korábbi fantasztikus formájukhoz…

mainz_wolfsburg

Egy újabb gól, és újabb két pont elúszik… (kép forrása: kicker.de)

1. FSV Mainz 05 – Wolfsburg 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Muto (44.) ill. Brekalo (6.)

Erősen kezdtek a vendégek, akik a beilleszkedéssel küzdő rekordtini, Josip Brekalo góljával már 5 perc múltán magukénak tudhatták az előnyt. Ezután sem engedték kicsúszni az irányítást a kezükből, a félidő hajrájában mégis egyenlítettek a hazaiak: a sérülés miatt lecserélt Berggreen helyére beálló Muto 3 perccel pályára lépése után bizonyította rátermettségét.

A második félidőre már tüzesebben futott ki a Mainz, ám a Wolfsburg türelmes labdajáratása csakhamar derékba törte igyekezetüket. Végül aztán – fölény ide vagy oda – mindkét csapat kapura irányuló lövés nélkül zárta a játékrészt. A Wolfsburgból a mai napon egyedül William játéka volt említésre méltó: az ifjú balhátvéd  nem egyszer mentette meg gólhelyzettől a csapatát, vagy teremtett ilyesmit a túloldalon.

Írta: Wernigg Márton