Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Út a csúcsra – 6. rész: Neymar a vb-t is kihagyhatja?!

A Földbolygó legjobban várt sporteseményének, a labdarúgó világbajnokságnak az éve 2018., éppen ezért mi, a Fociclub.hu szerkesztősége is kitüntetett figyelemben részesítjük az oroszországi futballtornát, és igyekszünk minden apró mozzanatáról beszámolni, hogy a labdarúgás szerelmeseitől az interneten szörföző átlagemberig mindenki találjon számára érdekes, szórakoztató tartalmat. Ennek része Út a csúcsra című sorozatunk is, melyben a világbajnokság legnagyobb esélyeseinek versenyfutását követjük nyomon lépésről lépésre a tavaszi klubszezon kezdetétől egészen a trófea magasba emeléséig…

neymarVSmarseille002

Brazília – A babonásabbak azt mondhatnák, hogy Tite jól magára hozta a bajt! A brazil szövetségi kapitány ugyanis a szokásokat felülírva már február közepén kalap-kabát közölte a Svájc elleni kezdőjét, mire rá alig egy héttel kidőlt a Selecao vezére, Neymar, kinek felépülése a világbajnokság elejére várható. Képes lesz addig valóban felépülni, és néhány nap alatt formába lendülni, vagy ezúttal Neymar-varázslat nélkül leszünk kénytelenek a vb-t élvezni?

Németország – Az már korábban köztudott volt, hogy a Nationalelf kapitánya, Manuel Neuer szintén az idővel küzd, hogy ott lehessen az oroszországi világbajnokságon, ám visszatérésének időpontjáról továbbra sincsen pontos becslés. Mellette azonban jó páran vannak, akik szintén pengeélen táncolnak a Löw keretébe való bekerülést illetően, köztük Mario Gómez is, aki ennek ellenére valószínűnek tartja, hogy ott lesz nyáron a legjobbak között…

Franciaország – A Gall Kakasoknál mindeközben a luxusproblémák dominálnak: az elmúlt két hét egyetlen valamire való történése Mbappé és a kameruni Assou-Ekoto twitter-balhéja volt. Igaz, itt éppen francia válogatottságáért vették elő az ifjú titánt, aki egy frappáns visszavágással vetett véget a csörtének. (Részletekért kattints IDE!)

Spanyolország – A spanyoloknál továbbra is nagy a csend, ami sosem jó jel egy világverseny előtt, hiszen általában az igazán komoly esélyeseket igazán komoly spekulálások is övezik. Jó hír viszont, hogy a Vörös Tombolás keretét továbbra sem sújtják sérülések, így várhatóan az egyetlen olyan válogatott lehetnek, akik már a végleges vb-csapatukkal utazhatnak a március végi felkészülési mérkőzésükre.

Argentína – Az égszínkék-fehérek hirdettek keretet elsőként a szóban forgó barátságos találkozókra, melyben akadt meglepetés bőven: kikerült Dybala és Icardi is, akik huzamosabb sérülés után csak az elkövetkezendő két hétben játszhatnak (A behÍvott játékosok teljes listájáért kattints IDE!). Jorge Sampaoli tehát vélhetően a kockázatvállalást igyekezett elkerülni, míg egyúttal kapóra is jött neki a két sztárpalánta maródisága. Tudniillik a hazai pontvadászatban játszók neve csak később kerül nyilvánosságra, így igen valószínű, hogy a foghíjas támadósorhoz csatlakozni fog a szupertehetség, Lautaro Martinez.

Belgium, Anglia – Komoly versenyfutás veheti kezdetét a Vörös Ördögök és a Háromoroszlánosok között, noha a pályán a világbajnokságig semmiképp sem találkozhatnak. A verseny tárgya igen egyszerű: ki tudja magához édesgetni a belga, angol, jamaicai és máltai állampolgársággal rendelkező Leon Baileyt, aki az utóbbi hetekben a Bundesliga legkiválóbb szélsőinek sorába tornázta magát teljesítményével?

Portugália – Bombaként robbant a meglepetés a Quina Válogatottjának háza táján amikor a védelem oszlopos tagja, José Fonte bejelentette, hogy Kínában folytatja a pályafutását. Komoly dilemma megoldása vár tehát Fernando Santos mesterre, akinek rövidesen el kell döntenie: kiviszi-e a vb-re a selejtezősorozatban 8-szor pályára lépő, ám ugyanakkor már 34 esztendős, és alacsonyan jegyzett bajnokságban szereplő bekket?

A sorozat előző része: A múlt árnyékában (összefoglaló a válogatottak történetéről)

A sorozat következő része: március 9. (jövő péntek) 17:00

Grafika: Bács András

Írta: Wernigg Márton