Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Alaba: „El tudom képzelni, hogy más utat járok be”

A német Bayern München-ben szereplő David Alaba-val az osztrák Kurier készített interjút, amelyből mi most néhány részletet közlünk. A játékos ebben többek között azt is elárulta, hogy akár máshol is kipróbálná magát szívesen, de előbb a Bayern színeiben lépne a következő szintre.

alaba-interview-soccerbible-bayern-munich-adidas_0008_david-alaba-3

A 25 esztendős balhátvéd már jó ideje alapember a bajoroknál, bárki is legyen éppen a tréner. Ennek ellenére nem elképzelhetetlen a távozása München-ből, ezt erősítik a Barcelona-val kapcsolatos pletykák, amiket a játékos ebben az interjúban sem hessegetett el konkrétan.

„Tisztában vagyok azzal, hogy eljön az idő, mikor döntenem kell. Nagyon jól érzem magam itt, de azt is el tudom képzelni, hogy más utat járok be, hogy megtegyem a következő lépést, vagy egy új kihívást keressek. De ezt a kérdéskört nyitva hagyom még. Céljaim vannak ebben a szezonban, amiket szeretnék elérni, szóval a továbbiaknak nincs helye most itt.”

Ugyanakkor Alaba a nem túl távoli jövőben szinte biztosan a Bayern-t fogja erősíteni, ahol komoly tervei vannak…

„Abban korban vagyok, mikor már sok tapasztalatot gyűjtöttem és meg szeretném tenni a következő lépést a karrieremben. Ennek a része az is, hogy a Bayernnél tegyem meg ezt a lépést, vezéregyéniséggé kell kinőnöm magam, felelősséget vállalni és a tapasztalataim továbbadni. Különösképpen a fiatal játékosoknak, akik követnek majd. Úgy gondolom, hogy a klub is arra számít tőlem, hogy vezéregyéniséggé váljak.”

Báló Bence