Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: megszületett az egyezség Arthurról – HIVATALOS

Már hetek óta cikkezik arról a brazil és a spanyol sajtó, hogy a Gremio középpályása, a 21 esztendős Arthur még idén csatlakozhat az FC Barcelonához. A hírek szerint bár a transzfer szinte biztosra vehető, a klubváltásra egészen 2019-ig várni kell majd.

arthur001

Maga a Gremio elnöke jelentette be, hogy a klub legnagyobb értéke, Arthur és képviselete szinte mindenben megegyezett az FC Barcelonával, így nem állnak a „házasság” útjába. A Porto Alegre-i együttes már korábban elfogadta a katalánok 30 millió eurós (plusz kb. 10 millió további bónuszként) ajánlatát, amellyel kivásárolnák 2021-ig érvényes szerződéséből.

A Libertadores Kupa győztes klub elnöke, Romildo Bolzan nagyon profin nyugtatta meg a szurkolókat a helyzetet illetően, megelőzve az ez utáni felesleges pletykálkodásokat:

„A téma lezárult. A dokumentumok még nincsenek aláírva, de az átigazolás a végső fázisában van. Azt hiszem, hogy holnap vagy holnap után vége lesz.”

– nyilatkozta a Gremio első embere.

Állítólag azonban Arthur nem idén nyáron, csak a következő téli átigazolási időszakban, 2019. januárjában érkezik meg a Camp Nou-ba. Addig pedig lesz ideje a Barcelonának is továbbadni a mellőzött posztriválison, André Gomesen.

Balogh József