Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megszakadt az Újpest rossz sorozata

Szombat délután az Újpest FC debreceni vendégjátékával kezdődött meg a 22. forduló a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (NB I-ben). A fővárosi lila-fehérek még soha nem nyertek az új Nagyerdei Stadionban, ez azonban már a múlté, Tischler gólja ugyanis győzelmet eredményezett a hajrában.

ujpestmeccs_05_720

Azt követően, hogy hét közben eltörölték a légiósokra és a fiatal labdarúgókra vonatkozó szabályt az élvonalban, sokakat foglalkoztatott az a kérdés, hogy vajon melyik lesz az a klub, mely először áll fel csak külföldi labdarúgókkal. Nos, a Debrecen 11 magyarral lépett pályára, míg az Újpest kezdője nyomokban “hazai ízeket” is tartalmazott, avagy 7 légiós mellett 4 magyar kapott helyet a kezdőcsapatban.

A Debrecen a harmadik pozícióból várta a két csapat összecsapását, míg az Újpest közvetlen tabellaszomszédként hárompontos hátránnyal érkezett a Nagyardei Stadionba. Abba a létesítménybe, melyben még nem tudott diadalmaskodni, hiszen 6 meccsen 2 döntetlen és 4 vereség volt a mérlegük a fővárosiaknak. A DVSC szurkolói nem csak az első tavaszi győzelemért, hanem az első tavaszi gólért is szoríthattak.

1. félidő: A két csapat egy viszonylag eseménytelen első játékrészt produkált, a közönség gólt nem láthatott. Ziccere is csak a hazaiknak volt, azt viszont Takács csúnyán elrontotta. A túloldalon Nagy ficánkolt és Onovo kísérletezett távolról, de mindez nem okozott komolyabb gondot.

2. félidő: A fordulást követően aztán Novothny szerzett vezetést az Újpestnek, holott debreceni lehetőségekkel és kapufával indult a játékrész. A Debrecen első tavaszi bajnoki találatát Könyves jegyezte, aki egy hatalmas hibát kihasználva egalizált. Több lehetősége volt a hazai csapatnak és talán egy döntetlen igazságosabb lett volna, ám a csereként beálló Tischler remekül centerezett és a végén szállította a slusszpoént. Az Újpest mely jobban sáfárkodott a lehetőségeivel, ezzel pontszámban utolérte a Debrecent.

Debreceni VSC – Újpest FC 1:2 (0:0)
Helyszín: Nagyerdei Stadion; Vezette: Iványi Z.
Gólszerzők: Könyves (75.), ill. Novothny (57.), Tischler (89.)
Sárga lap: Takács T. (53.), ill. Pauljevic (43.), Litauszki (69.)
Kiállítás:  – ill. –

DVSC: Nagy S. – Mészáros, Kinyik, Bényei, Ferenczi (Barna 68.) – Varga K., Bódi, Tőzsér, Sós (Csősz 85.) – Takács T. (Tabakovic 77.), Könyves. Vezetőedző: Herczeg A.

Újpest: Pajovic – Burekovic, Bojovic, Litauszki, Pauljevic – Diallo, Onovo, Nwobodo – Nagy D., Zsótér (Simon K. 46.), Novothny (Tischler 77.). Vezetőedző: N. Vignjevic

Teljes képernyő rögzítése 2018. 03. 10. 162125