Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Batshuayi elárulta, hogy miért tudott csereként duplázni

Ahogy arról a tegnapi nap folyamán is beszámoltunk, Michy Batshuayi dortmundi berobbanása után egy igen pocsék sorozatot hozott össze, ám a Frankfurt elleni rangadón bebizonyította, hogy nem érdemes még azért végképp leírni őt. A mérkőzés utáni nyilatkozatában maga a csatár beszélt inkonzisztenciájának okáról…

dor-fra2

A belga a Sky riportereinek a következőket mondta: “Természetesen nagyon megkönnyebbültem, hogy véget vetettem a rossz sorozatomnak, és segítettem a csapatomnak egy nehéz időszakban. Ez egy nagyon fontos mérkőzés volt, hiszen olyan csapat volt az ellenfelünk, amely BL-helyen állt a forduló előtt.”

A kezdőből való kimaradásáról pedig ekképpen vélekedett: “Egyáltalán nem zavar, hogy csak 28 percet kaptam. Az edző így döntött, és ez okos húzás volt részéről. Nem szoktam hozzá, hogy minden meccsen 90 percet játszok. Éppen ezért örültem is neki, hogy nem kezdtem, mert már igencsak elfárasztott a meccsterhelés. Így amikor beálltam, láthattátok rajtam azt, amit én is éreztem: friss voltam!

Batshuayi tehát visszatért a “győzelem útjára”, és ezzel 96 percesre javította a bajnoki gólátlagát, amivel a második leghatékonyabb tüzér az egész Bundesliga-ban (egy bizonyos Robert Lewandowski után). A korábbi kérdés azonban továbbra is áll: képes lesz stabilizálni formáját a belga ördög, vagy Dortmundban is a csodacsere szerep jut majd neki?

Írta: Wernigg Márton