Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Bayern rövidesen megnevezheti Heynckes utódját! – sajtóhír

A német élvonalban címvédő Bayern Münchennél Carlo Ancelotti menesztése óta kérdéses, hogy ki fogja vezetni a csapatot a 2018/19-es idénytől. Jupp Heynckes maradása közel esélytelen, az elérhető jelöltek pedig aligha alkalmasak arra, hogy hosszútávon a legendás németet pótolják. Ennek ellenére a vezetőségnek lépnie kell, hiszen az idő ellenük dolgozik…

tuchel_bayern

A SportBild értesülései szerint mindössze a Bayern elnöke, Uli Hoeneß beleegyezésén múlik Thomas Tuchel müncheni kinevezése. A keménykezű bajor vezető nem is ellenezné az ex-dortmundi szerződtetését, csupán Jupp Heynckest jobb megoldásnak találja, és szeretné meggyőzni afelől, hogy maradjon, amíg Joachim Löw elérhető nem lesz (várhatóan 2019-ig). Ugyanakkor a klub igazgatója, Karl-Heinz Rummenigge állítólag már megbékélt a maradás ügyében hajthatatlannak tűnő Heynckes döntésével, és szeretné minél hamarabb lezárni a nyitott edzőkérdést.

A német lap arról is beszámolt, hogy a Bayern München sportigazgatója, Hasan Salihamidzic sem tétlenkedik a két elöljáró perlekedése alatt: már hónapok óta folynak az egyeztetések közte és Tuchel között, sőt a Dortmund sportigazgatóját, Michael Zorcot is felkereste telefonon, hogy a tanácsát kikérje a furatos edzővel kapcsolatban.

Írta: Wernigg Márton