Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League csapatok versenyezhetnek a Stuttgart tehetségéért – Sajtóhír

Angliából és Németországból származó értesülések szerint a Tottenham és a Liverpool együttese ugyanarra a játékosra vetett szemet. A két csapat a nyáron versenyfutásba is kezdhet a Stuttgart fiatal franciájáért, Benjamin Pavard-ért.

pavard

Törheti majd a fejét Pavard, hogy hova igazoljon a nyáron. (kép: soccerfans.syz)

A hírek szerint mindkét együttes a védelmébe kíván új játékost igazolni a nyáron. A Tottenham a belga Toby Alderwireld elvesztésére készül, akit a 21 esztendős Pavard-al pótolnának, míg a Liverpool Virgil van Dijk mellé szerződtetné le a tehetséges középső védőt.

A jelenleg a Stuttgart együttesében játszó Pavard óriási fejlődésen ment keresztül amióta Németországba igazolt. 2016. nyarán a Lille-ből tette át a székhelyét az akkor másodosztályú Stuttgart-hoz 5 millió euró fejében, ahol rögtön alapember lett. Az ő nagyszerű teljesítményének is köszönhetően a patinás német klub visszajutott az élvonalba, ahol idén konstans jó produktivitást mutatott.

Természetesen a francia válogatott szövetségi kapitánya Didier Deschamps is felfigyelt már rá. Jó eséllyel akár a nyári Világbajnokságra is utazhat Pavard, akinek az értéke a viadal után jelentősen megnőhet. Jelenleg ugyanis a transfermarkt.de 12 millió euróra taksálja a játékost, kinek a szerződése 2021. júniuság is szól a Stuttgart-hoz. Szóval bármelyik klub is kívánja szerződtetni, annak biztosan mélyen a zsebébe kell majd nyúlnia.

Báló Bence