Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Berecz Zsombor a válogatottról, a kiesés elleni küzdelemről, és jövőbeli terveiről – exkluzív interjú

A magyar válogatott Kazahsztán ellen elszenvedett szégyenteljes veresége után sokakban felmerült a kérdés, hogy biztosan a legmegfelelőbb játékosok alkotják-e nemzeti tizenegyünket. Sokan hiányolták a keretből Sallai Rolandot, Kalmár Zsoltot, vagy éppen a Vasas frontemberét, Berecz Zsombort. Az angyalföldi középpályást kérdeztük a keretszűkítésről, a kiesés elleni harcról, valamint jövőbeli terveiről…

berecz_zsombor

Kihirdetésre került Georges Leekens első válogatottja, melynek bővített keretében szerepelt a neved, a szűkítettből azonban kimaradtál. Hogy élted ezt meg? Jogosnak érezted, hogy nem kerültél be? Komolyan számoltál a lehetőséggel, hogy válogatott lehetsz?

Az az igazság, hogy úgy számoltam, hogy nem fogok bekerülni, és ha összejött volna a bekerülésem a szűk keretbe, akkor nyilván ezt egy pozitív dologként éltem volna meg. De egyelőre nem éltem bele nagyon magamat, hogy ott tudok lenni. De nyilván azért a későbbiekben szeretnék bekerülni a szűk keretbe is.

De hát mégis… A Vasasban már jó néhány éve alapember vagy, a formád rendben van, az utóbbi két fordulóban két gólt szereztél. Nem érezted úgy, hogy ott a helyed?

Nem. Egyáltalán nem gondoltam úgy, hogy most teljes mértékben ott lett volna a helyem. Nyilván én is szeretnék odakerülni, de hát sok ember van Magyarországon, aki szeretne odakerülni. Ez meg úgymond a szövetségi kapitány dolga, hogy eldöntse, hogy kinek szavaz bizalmat.

Térjünk át egy kicsit a Vasasra! A bajnokság ugyebár eléggé összetorlódott, és ti is a kiesőjelöltek közé kerültetek. Milyen érzés ez nektek? Inkább rossz az öltözői hangulat, amiért nem sikerült olyan jól a szezon, vagy…

(Közbevág) Áh, ilyenről szó sincs! Sajnos ilyen helyzetbe keveredtünk, nyilván szeretnénk most már ebből a helyzetből a lehető legtöbbet kihozni. A bennmaradás a cél. Ilyen szempontból szükségünk van a pontra, pontokra, hiszen ahogy te is mondtad, nagy küzdelem lesz a bennmaradásért, egyre kevesebb meccs van, és tényleg minden pontnak óriási jelentősége van.

Nincs egy konkrét helyezés, amit megcéloztatok? Vagy már tényleg csak a kiesés elkerülése a cél?

Jelen helyzetben tényleg csak a kiesés elkerülése, amihez ugyebár a 10. hely elegendő.

Kicsit a jövődről is kérdeznélek. Az utóbbi egy évben rengeteget lehetett hallani különböző külföldi klubok érdeklődéséről veled kapcsolatban. Tudtál róluk? Vagy egyáltalán létező megkeresések voltak ezek?

Én nem foglalkoztam ezzel, a menedzsereim foglalkoztak vele. Őket pedig megkértem, hogy csak konkrét ügyek miatt szóljanak nekem. Ők nem jelezték, hogy konkrét megkeresés történt volna. Lehet, hogy valamilyen szintű érdeklődés történt, de én ezekből szerettem volna kimaradni.

És ha esetleg nyáron egy komolyabb ajánlat befutna, akkor elgondolkodnál a váltáson? Ha igen, milyen klubok esetében?

Az nem tudom, hogy milyen klubok esetén. Számomra az a fontos, hogy előrelépés legyen a karrieremben. De hát ugye még nyártól is egy év szerződésem van a Vasassal, szóval olyan ajánlatnak kell érkeznie, ami a Vasasnak és nekem is megfelelő. Ha ilyen érkezik, akkor igen, szeretnék előrébb lépni.

Álomklub? Álombajnokság?

Nem gondolkozom ilyesmiken. A lényeg, ha váltok, az előrelépés legyen.

Grafika: Bács András

Írta: Wernigg Márton