Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U21: korai kiállítás után vereséget szenvedtek a magyarok Belgiumban

Belgiumba utazott az U21-es válogatott az Európa-bajnoki selejtezősorozatban. Egy meccs eleji kiállítással emberhátrányban kellett játszaniuk, így nem derült ki, hogy mit is tudnak a fiatalok valójában. A korosztályos válogatottunk legközelebb szeptemberben játszik Svédország ellen, amit a tabella harmadik helyéről vár. 

dsc_4563

Forrás: mlsz.hu

Jól kezdte a magyar válogatott a mérkőzést, bátran futballoztak, ám a 10. percben Tóth buktatta Dimatát és húzta vissza a mezét a tizenhatos előterében utolsó emberként, amiért a játékvezető azonnal piros lapot adott a magyar hátvédnek. A belgák ezután szabadrúgást végezhettek el, de Mbenza csak a sorfalat találta el. Emberhátrányban átvette az irányítást a belga korosztályos válogatott. A kiállítás miatt a 18. percben be kellett áldozni a házi gólkirályt Bíró Bencét is, hogy kiegészítsék a védelmet. A 19. percben azonban mégis sikerült megszereznie a belgáknak a vezetést. A hazaiak csapatkapitánya, Schryvers csavart a kapuba, a labda pedig a kapufáról a hálóba pattant. Továbbra is csak Belgium támadt, mi egy kapu közeli szabadrúgáson kívül nem tudtunk többet felmutatni, és az sem volt veszélyes. A 34. percben Dimata fejelhetett közvetlen közelről, de kihagyta a kihagyhatatlant, így továbbra is csak egy góllal vezettek. A 43. percben Mbenza távolról csavarta rá a kapura a labdát, és a kapus mellett el is találta a kapufát, a kipattanó után pedig felszabadítottak a vendégek. Ezzel zárult a játékrész.

A második félidőben is a belgák voltak fölényben, ami nem volt meglepetés, ám egy kicsit bátrabban mertünk támadni, igaz, ezek a próbálkozások elég erőtlenek és pontatlanok voltak. A 64. percben azonban a hazaiak már a második góljukat szerezték. Mbenza csapta be Szivacskit, majd pontos beadást adott középre épp Lukebakio fejére, aki könnyedén fejelt be a hálóba. Nem volt szerencsénk ezután sem, hiszen a 71. percben egy tizenegyest ítélt a belga válogatottnak az izraeli játékvezető. Dimata állt a labda mögé, aki először megtorpant, de végül magabiztosan értékesítette a lehetőségét. Az utolsó 10 percben nagyon domináltak a belgák, a 86. percben példásul Szivacski a gólvonalról mentett, a 88. percben pedig Demjén védett hatalmasat Mbenza szép lövésénél. Az eredmény már nem változott, a magyar válogatott pedig szeptemberben fogadja hazai pályán a belgákat, ahol visszavághatnak.

Belgium U21 – Magyarország U21 3-0 (1-0)
Helyszín:  Den Dreef stadion (Heverlee) Vezette: Erez Papir (izraeli)
Gólszerzők:  Schrijvers (19.), Lukebakio (64.), Dimata (72. – büntetőből) ill. –
Sárga lapok: Schryvers (32.), Schrijvers (51.), Miangue (78.) ill. – 
Kiállítás:  – ill. Tóth (10.)

Belgium: Jackers, Miangue, Faes, Mmaee, Cools, Bastien (Omeonga, 76.), Schrijvers, Schryvers (Oulare, 46.), Lukebakio, (De Sart, 65.) Mbenza, Dimata. Szövetségi edző: Johan Walem

Magyarország: Demjén, Tóth, Kecskés, Lenzsér, Szivacski, Szalai, Vida, Szoboszlai, Gazdag (Haris, 72.), Bíró (Spandler, 18.), Sallói (Balogh, 50.). Szövetségi edző: Michael Boris

A csoport állása:

Screenshot_2