Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Valverde: “Messinek be kellett szállnia!”

A Sevilla – FC Barcelona után a katalánok trénere Ernesto Valverde kissé vegyes érzelmekkel értékelte csapata teljesítményét. 

(Kép: marca.com)

Lionel Messi becserélése igencsak döntőnek bizonyult a Ramón Sánchez Pizjuán stadionban, hiszen az argentin klasszisnak elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy a Barca két gólos hátrányból pontot tudott menteni a Sevilla otthonában. Valverde szerint nem csupán a szükség’ hozta a válogatott szünet alatt kisebb sérüléssel bajlódó Messi becserélését.

“Az igaz, hogy Messinek volt egy kisebb problémája, ugyanakkor eleve úgy terveztük, hogy szerepet kap majd a meccsen. Nagyon hiányzott a csapatból, így játszania is kellett. Amikor ő labdához ér, az rendre döntő jelentőséggel bír. Nélküle nem ugyan az a Barcelona, mint vele” – Így Valverde aki különösen azzal volt elégedetlen, ahogy a Barca a második félidőt kezdte.

“Az első játékrész meglehetősen kiegyenlített volt. Nekünk is akadtak lehetőségeink, hátul azonban több hibát is elkövettünk. Később a Sevilla gyors támadásainak és középpályásainak köszönhetően 2:0 után akár újabb gólt is szerezhetett volna. Mivel azonban ez elmaradt, egyenlíteni tudtunk. A futball pedig már csak ilyen!” – Így a katalánok mestere, aki még megjegyezte, hogy nem szeretne hasonló védekezési hibákat látni csapatától a szezon hátralévő részében.

“Az a csapat vagyunk, aki nem ad ajándékba túl sok lehetőséget az ellenfélnek. A második góljuk nagyon megérintett bennünket, talán jobban, mint kellett volna! Nem igazán tudtuk kezelni ez a helyzetet, hiszen még nem történt ilyen velünk a szezonban. Reméljük, nem is fog!” – Tette még hozzá a spanyol tréner.