Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: matematikailag is biztosíthatja a címvédést a Bayern! – videóval

Újabb hétvége, újabb német bajnoki forduló, és mint ahogy azt már az előző években is megszokhattuk, idén sem mindenkinek lesz sétagalopp a Bundesliga hajrája. A Bayern München ugyan már csak egyetlen pontra van a salátástál elhódításától, az európai-kupaszereplést jelentő helyek megszerzésére azonban még jó néhány csapatnak sansza van…

bundesliga3wallpaper

Péntek

ápr. 6. 20:30 Hannover 96 – Werder Bremen (Eurosport 2)

A forduló nyitómérkőzését két középcsapat összecsapása szolgáltatja, melynek tétje talán a legkisebb az eheti kínálatból, ennek ellenére korántsem érdemes leírni a találkozót, hiszen Kruse-ék nem egy ellenfelüket tömték már ki idén…

Szombat

ápr. 7. 15:30 Augsburg – Bayern München (Eurosport 2)
ápr. 7. 15:30 Borussia Mönchengladbach – Hertha BSC
ápr. 7. 15:30 1. FC Köln – 1. FSV Mainz 05
ápr. 7. 15:30 Freiburg – Wolfsburg
ápr. 7. 18:30 Hamburger SV – FC Schalke 04 (Eurosport 2)

A Bayern Münchennek immáron saját kezében a sorsa: egy győzelemmel már most biztossá válna a bajnoki címvédés. Dárdaiékra újabb komoly erőpróba vár, hiszen a mindössze egyetlen ponttal előttük tanyázó ‘Gladbach vendégei lesznek. A Köln-Mainz meccs egy valódi vérre menő kiesési rangadó lesz, melynek vesztese jó eséllyel búcsúzni fog az élvonaltól. A Wolfsburg a kőkeményen védekező Freiburghoz látogat, este pedig a tök utolsó Hamburger SV fogadja az ezüstéremre ácsingózó Schalke-t.

Vasárnap

ápr. 8. 15:30 Borussia Dortmund – VfB Stuttgart (Eurosport 2)
ápr. 8. 18:00 Eintracht Frankfurt – 1899 Hoffenheim (Eurosport 2)

A Dortmundra is komoly megmérettetés vár: a Bayern elleni megsemmisítő vereséget a Tayfun Korkut vezetésével szinte megállíthatatlan Svábok ellen szeretnék feledtetni. Szalaiék sem számíthatnak alibizésre, hiszen a BL-indulást érő helyen tanyázó Frankfurttal csapnak majd össze.

Hétfő

ápr. 9. 20:30 RB Leipzig – Bayer Leverkusen (Eurosport 2)

A forduló zárómérkőzésén az Európa-ligában parádésan védő Gulácsi Péter, és csapata hazai környezetben játszik a Leverkusennel, amely a csikócsapatok erőpróbájával egyben a forduló legnagyobb rangadója lesz.

Írta: Wernigg Márton