Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hitzfeld: “A Bayern nem Tuchelt akarta…”

A korábbiakban kiderült, hogy Thomas Tuchelt ugyan megkereste a Bayern München, mint vezetőedző-jelöltet, ám a tréner visszautasította a bajorokat, mondván: ő már szóban megegyezett egy másik topklubbal. A csapat korábbi trénere, Ottmar Hitzfeld ennek ellenére kétkedik abban, hogy valóban az ex-dortmundi számított az első számú célpontnak…

hitzfeld

Hitzfeld ugyan nem áll közvetlen kapcsolatban jelenleg a Bayernnel, de a klubot, és annak vezetőségét belülről is jól ismervén véleménye mérvadónak tekinthető.

“A Bayern egy világszínvonalú csapat, és minden edző számára óriási lehetőség, ha ott dolgozhat. Éppen ezért nem lesz számukra probléma, hogy jó vezetőedzőt találjanak maguknak. Ha Tuchelt annyira nagyon szerették volna, akkor már sokkal korábban felkeresik.”

A nyugalmazott szakember továbbá megfogalmazta, hogy milyen vezetőre volna szüksége a címvédőnek:

“Kiemelkedő vezetői képességekkel kell rendelkeznie, és a lelkiekben is otthonosan kell mozognia. A Bayernnél sok nagy sztár játszik, velük meg kell találnia a közös hangot, és össze kell tudnia fogni őket. Ehhez rengeteg tapasztalattal kell rendelkeznie a taktika, és a játékosok ismeretének terén.”

Végül szót ejtett az általa vélt legoptimálisabb lehetőségekről:

“Niko Kovac szerintem ideális volna, hiszen a Salzburgnál, és a horvát válogatottnál is maradandót tudott alkotni, pedig ezeken a helyeken nem könnyű edzőnek lenni. (…) Lucien Favre pedig német csapatok élén szerepelt kiválóan, jó munkát végzett, és támadó futballt játszatott. Ő is egy vezetőedző, aki egy klubot nagyon magasra fel tud emelni!”

Írta: Wernigg Márton