Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING! Megvan Jupp Heynckes utódja a Bayernnél! – hivatalos

Ahogy arra már délelőtt is számítani lehetett, a német rekordbajnok ma hivatalosan bejelentette, hogy Jupp Heynckes a szezon végeztével végleg (?) befejezi edzői pályafutását, helyét pedig a Frankfurt horvát vezetőedzője, Niko Kovac veszi át.

kovac_bayern

 

A bajorok sportigazgatója, Hasan Salihamdzic jelentette be a nagy hírt, miszerint Niko Kovac három éves szerződést írt alá a Bayernnel, tehát 2021-ig nagy valószínűséggel ő fogja vezetni a vörös-fehéreket. A Bild ugyanakkor beszámol a piszkos anyagiakról is: értesüléseik szerint igen szép summa, nevezetesen 2,2 millió euró üti majd a Frankfurt markát az élő szerződés felbontásáért.

Kovac sokak szerint kiváló átmenet lehet Jupp Heynckes és Joachim Löw között, hiszen a Bundestrainer szerződése 2020-ban jár le a Német Labdarúgó Szövetséggel, és ezután mindenképpen szeretne egy évet pihenni. A horvát egyébként játékosként két esztendőn át szolgálta a Bayernt, edzőként pedig dolgozott a Red Bull Salzburgban, vezette hazája nemzeti csapatát (utánpótlás és felnőtt szinten is), valamint csodákat művelt a Frankfurttal, hiszen tavaly kupadöntőt játszhattak, míg idén a BL-indulásért küzdhetnek a bajnokságban.

Tudvalevő továbbá, hogy Kovac rendkívül jól szót ért a fiatalokkal, szeret elsősorban légiósokra építeni, és taktikailag rendkívül rugalmas; ezen készségeinek valószínűleg nagy hasznát fogja venni az újjáépülő müncheni óriás. Hibái közé felróható, hogy se BL, se El mérkőzésen nem vezetett még csapatot, illetve kérdéses, hogy hogy fog megbirkózni az Ancelottit is megbuktató Robben, Ribéry és Lewandowski méretű egókkal…

Írta: Wernigg Márton