Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: dobogóra lépett az Újpest, visszaesett a Vasas

Mozgalmas második félidő után magabiztosan nyert, és lépett harmadik helyre a lila-fehér alakulat.

20170806utevasasszg8710_118

Egyikük a dobogóért, másikuk a kiesés elkerüléséért harcol, így kivételesen jó meccsre volt kilátás. Ugyanakkor a játékosok komótosan kezdték a találkozót, gyatra beadások, szögletek és szabadrúgások váltogatták egymást, míg Pajovic két ízben is hajmeresztő megoldást válaszott: előbb Ádám Martin orra előtt passzolt, majd egy hazaadást lőtt Egerszegire, akiről szerencséjére visszapattant a cerberus kezébe a játékszer. Közel huszonöt percet kellett várni az első futballra emlékeztető jelenetre: Obinna fűzte be Ristevskit, majd az ötös sarkáról a hosszú sarokba lőtt. Nem sokkal később egyenlíthetett volna a Vasas, ám Erdős játékvezető érvénytelenített Egerszegi találatát, mert a szögletet követően a játékvezető szerint meglökték Pajovicsot, ehhez képest a két védő – Litauszki és Manjrekar futott egymásnak. Aztán szinte a semmiből egyenlített az angyalföldi együttes: Remili ívelt Benes elé, aki újabb beadással véteti észre magát, a kanadai válogatott Manjrekar pedig kapura lőtt, Bojovicról csorgott jobb sarokba. A hajrában már inkább a kisebb-nagyobb csomagok jellemezték a találkozót. A játék képe alapján azonban igazságosnak mondható a félidei iksz.

A második félidőben beindult a gólgyár. Előbb Novothny talált be, miután Manjrekar valami megmagyarázhatatlan okból Zsótérnak passzolt, de Nagy Gergely nagyot védett, csakhogy éppen Novothny elé pattant a labda, aki nem hibázott. Két perccel később a korábbi újpesti, Egerszegi Tamás egyenlített, de nem sokáig örülhetett az újabb gólnak a Vasas, merthogy szinte azonnal visszavette az előnyt a hazai társaság. Burekovic tett be balról egy labdát, amelyre Pauljevic érkezett remek ütemben, s fejelt a léc alá. A folytatásban Oenning próbált változtatni, mégsem volt érezhető, hogy az angyalföldiek előtt felcsillant volna az egyenlítés lehetősége, sőt, a hajrában a csereként beálló Vaskó teljesen fölöslegesen összehozott egy tizenegyest a hazaiaknak, Novothny pedig élt az adódó lehetőséggel, az Újpest végül magabiztosan győzte le a kiesőhelyre csúszó piros-kékeket, amivel a dobogóra lépet átmenetileg. Pedig a lefújás előtti pillanatokban Pavlov révén még a kapufát is eltalálták a XIII. kerületiek.

Újpest – Vasas 4-2 (1-1)
Szusza stadion, vezette: Erdős József
Gólszerzők: Obinna (24.), Novothny (52., 76., a másodikat 11-esből), Pauljevic (56.) ill. Manjrekar (33.), Egerszegi (54.)
Sárga lapok: Diallo (61.) ill. Ádám M. (21.), Egerszegi (29.), Hangya Sz. (45.), Vaskó (75.)
Kiállítva:

Újpest: Pajovic – Balázs B., Bojovic, Litauszki, Burekovic – Onovo, Diallo (Sankovic, 63.) – Pauljevic (Szűcs K., 90+3.), Obinna, Zsótér (Cseke, 71.) – Novothny. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic

Vasas: Nagy G. – Burmeister, Benes, Ristevski (Vaskó, 63.) – Remili, Manjrekar, Vida M., Egerszegi, Hangya Sz. – Barczi, Ádám M. (Pavlov, 70.) Vezetőedző: Michael Oenning

~GS~