Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Így teljesítettek eddig a Dortmund kölcsönadott játékosai

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Dortmund együttese a 2017/18-as szezonra három játékost adott kölcsön más együtteseknek. Most ezt a triumvirátust néztük meg egy kicsit jobban, hogy hogyan is szerepeltek eddig.

passlack

Passlack számára nem igazán jött be egyelőre a kölcsönadás. (kép: bild.de)

Az első játékos, akinek idei teljesítményét górcső alá vesszük, az Felix Passlack. A még mindössze 19 esztendős jobbhátvéd a nyáron került kölcsönbe a Szalai Ádámot is foglalkoztató Hoffenheim együttesébe. A fiatal német a Jeremy Toljan üzlet része volt, s két évig, azaz egészen 2019. júniusáig írt alá szerződést a kék-fehérekhez. Azonban már lehet, most felrúgná ezt a kontraktust, hiszen Julian Nagelsmann vezetőedző irányítása alatt nem sok sót evett meg eddig. A bajnokságban és az Európa ligában is csupán két-két alkalommal jutott szóhoz, s ha megnézzük, hogy tavaly a Dortmundban mennyi lehetőséget kapott, akkor válik igazán érthetővé az egész. Az elmúlt idényben ugyanis anyaegyesületénél 14 mérkőzésen is pályára léphetett, így szinte biztos, hogy Passlack számára csalódást keltő ez a szezon. Ráadásul idén sokszor a B csapathoz került Hoffenheim-ben Passlack, amely a Regionalliga-ban szerepel, vélhetően ez sem téve boldoggá őt.

burnic

Burnic számára adódott lehetőség ebben az idényben. (kép: kicker.de)

A Dortmund egy másik kölcsönbe adott játékosa, az név szerint Dzenis Burnic. A szintén 19 esztendős német védő az idei szezont a Stuttgart együttesében tölti, annak reményében, hogy több játéklehetőséghez jusson. Ez hellyel-közzel sikerült is neki, hiszen hat bajnokin és két kupameccsen léphetett pályára. Azonban a 11. fordulóban a Hamburg ellen 13 perc alatt összeszedett két sárgájára nem lehet büszke. Az eltiltása mellett térdsérülés is nehezítette a dolgát a fiatalnak, aki a szakértők szerint jövőre is kölcsönbe fog kerülni, annak reményében, hogy még több mérkőzésen bizonyítson. A tavalyi szezonban egyébiránt egy BL és egy bajnoki meccsen húzhatta magára a Dortmund mezét, ennek fényében számára a 2017/18-as idény előrelépést jelent.

larsen

Larsen számára sem jött még az áttörés. (kép: stuttgarter-zeitung.de)

A ruhr-vidéki együttes harmadik, és egyben utolsó kölcsönadott labdarúgója az nem más, mint Jacob Bruun Larsen. A 19 esztendős dán szélső a Dortmund akadémiájának egyik legnagyobb tehetsége volt, s már tavaly bemutatkozott a felnőtt csapatban egy Német kupa meccsen, ahol rögtön gólpasszt is adott. Az idei szezon első felét a Dortmund-nál töltötte el, de sérülések miatt csak egy bajnokin jutott neki szerep. A januári átigazolási szezonban ő is a Stuttgart együtteséhez került kölcsönbe. Eddig három bajnokin lépett pályára, utoljára éppen a Dortmund ellen a 29. fordulóban. Akkor 33 percet kapott Tayfun Korkut vezetőedzőtől, s bár igaz 3:0-ra kikaptak, de maga Larsen nem játszott rosszul. Ettől függetlenül a dán U21-es válogatott nem mondhatja el azt, hogy rendkívül sikeres szezont futna, hiszen felnőtt szinten egyelőre még úgy néz ki, hogy nem tudja hozni azt, amit a fiatalok között. Ezt a kijelentésüket arra alapozzák a szakértők, hogy az UEFA Ifjúsági Bajnokok Ligájában az ősszel 5 mérkőzésen 4-szer is eredményes volt a Dortmund színeiben, valamint 3 asszisztot is kiosztott. Tehát a fiatalok között egyelőre jobban megy neki.

Összegezve elmondható, hogy mindhárom játékos szép jövő előtt áll. Ugyanakkor az is, hogy ezekbe a kis lehetőségekbe a szezon során bele kell, hogy kapaszkodjanak, ha a Dortmund színeit szeretnék viselni hosszabb távon. Nem lesz könnyű feladat számukra ebben mi is biztosak vagyunk, de a képességeiket nézve megvan rá az esélyük.