Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kameruni csatár a Dortmund radarján – sajtóhír

Ahogy közeledik a nyári átigazolási időszak, úgy sokszorozódnak meg a transzferekkel kapcsolatos pletykák. Ezúttal a Dortmund együttesét hozták szóba egy kameruni csatárral, akit talán már ma leigazolnának, ha tehetnék…

ekambi

Ekambi a nyáron a Ruhr-vidékre költözhet. (kép: talksport.com)

A fekete – sárga együttesnél ugyanis a hétvégén óriási tragédia történt. A csapat télen igazolt gólfelelőse, Mitchy Batshuayi megsérült, akinek véget is ért a szezonja, s egyelőre nem tudni, hogy ki fogja pótolni.

A hátralévő négy fordulóra ugyan új minőségi csatárt nem igazolhat a Dortmund, de a nyáron szinte biztosra vehető, hogy érkezik valaki. Francia sajtóhírek szerint ez a valaki a Ligue 1-ből fogja áttenni a székhelyét Dortmundba, név szerint Karl Toko Ekambi, aki idén az Angers gólfelelőse.

A 25 esztendős kameruni csatár élete formájában van, hiszen 32 francia élvonalbeli meccsen 17 gólt jegyzett eddig. Jó teljesítményére természetesen más csapatok is felkapták a fejüket. Az értesülések szerint Angliából a Brighton már próbálkozott a támadó játékjogának a megszerzésével sikertelenül. A Premier League csapat mellett a Villarreal együttesét is emlegetik az informátorok, de a legnagyobb esélyes állítólag a Dortmund.

A 17-szeres kameruni válogatott centernek egyébiránt 2020-ig van szerződése francia csapatával, piaci értékét a transfermarkt.de 12 millió euróra teszi. Ugyanakkor a hírek szerint az Angers, 25 millió euróért szeretné értékesíteni egyik legjobbját.