Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: (m)ennyit ér a hangulat(?)

Ezúttal is összeült a Fegyelmi Bizottság, amely igen vastagon nyomta rá a tollat a Debrecennek küldendő csekkre.

dvsc900_960px

Hiába volt remek hangulat a Debrecen – Ferencváros rangadón, az MLSZ továbbra is tabuként kezeli a látványelemként használt pirotechnikai eszközöket, így a Loki másfélmillió alatt nem úszta meg a rangadót. „A DVSC-t, mint visszaesőt, mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért, szurkolóinak jelentős mennyiségű pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, valamint szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) 1.500.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.” – olvasható a szövetség honlapján megjelent indoklás. Ugyanakkor nemcsak a hajdúságiak, hanem a zöld-fehérek is fizetnek. Hasonló okok miatt – annyi különbséggel, hogy a budapesti szurkolók minimális mennyiségű pirotechnikai eszközt használtak – 200 ezer forintos bírságot kaptak.

A Honvéd szurkolói viselkedése miatt – az ellenfél, a játékvezető és az ellenfél edzőjének szidalmazása miatt 200 ezer forintot fizethet a Puskás elleni meccs után.

Ami az eltiltásokat illeti, a Magyar Kupában kiállított Kinyik Ákos egy meccsen pihen, míg a diósgyőri Dejan Karan ellen indított fegyelmi eljárást megszüntették, mert nem állapítható meg a vétség elkövetése. A miskolci védő a Honvéd elleni találkozón lekönyökölte Eppel Mártont, akinek az eset következtében szétnyílt a füle, míg egy héttel később Michael Rabusic-ot, a Haladás támadóját tette harcképtelenné.

~GS~