Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga 2.: történelmi mélyponton a Kaiserslautern

Tegnap este a német másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga 2) élhette át eddigi talán legszomorúbb napját a Kaiserslautern együttese. A patinás német klub a Bielefeld otthonában kapott ki 3-2-re, ezzel pedig matematikailag is biztossá vált, hogy a következő idényt a harmadosztályban kezdi meg.

kaiserslautern

Nem lesz egyszerű feldolgozni a történteket. (kép: op-online.de)

Hol van már az az idő, amikor a Kaiserslautern Hrutka Jánossal és Szűcs Lajossal a soraiban úgy ünnepelhetett bajnoki címet 1998-ban, hogy az előtte való szezonban még a másodosztályban szerepelt? Tehetik fel maguknak a kérdést a „Vörös Ördögök” háza táján a szurkolók, játékosok és a klubvezetők egyaránt.

A válasz pedig elkeserítő, hiszen a klub egyik legnagyobb sikere két évtizeddel ezelőtt született, amelyből mára szinte semmi sem maradt, csupán csak egy emlék és egy trófea, ami biztosan gyönyörűen mutat a klub vitrinjében. A 20 évvel ezelőtti élményekre azonban úgy néz ki, hogy még sokat kell várni hogy újra átélhessék Kaisereslautern-ben, hiszen a csapat tegnap este, történelme során először kiesett a harmadosztályba.

A klub mélyrepülése egyébként szépen, fokozatosan zajlott, ahogy azt már több esetben is láthattuk a labdarúgás világában. A ’Lautern 2012. ősze óta szerepel a második vonalban, ahol ugyan akkor még közel volt a visszajutáshoz, de az utóbbi években egyre csak lejjebb csúszott a tabellán az együttes. Tegnap este pedig elért oda, ahova talán a legrosszabb rémálmában sem, azaz a 3.Liga-ba, s ezzel egy új korszak veszi kezdetét a csapat életében.