Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB II: igen mély gödörben a Szolnok

Véget ért a Merkantil Bank Liga 32. fordulója, akadtak meglepetések ezúttal is. A Nyíregyháza hiába vezetett magabiztosan, a listavezető megszenvedett a Gyirmóttal, míg a Szolnok sorozatban hatodik vereségét szenvedte el.

vizjel

Kisvárdán indult a harminckettedik forduló, ahol a Nyíregyháza vendégszerepelt, és a nyírségiek két góllal is vezettek, ám aztán a második negyvenöt percben előbb az elején szépített a feljutásra esélyes házigazda, majd a hajrában egy öngóllal megmentett egy pontot.

A kiesést már aligha kerüli el a Sopron, bár a hét közepén nyerni tudtak a lila-fehérek, most azonban pontot veszítettek. A Szeged 2011 – hasonlóan a Szparihoz – kétgólos előnyt épített, de aztán két perc alatt visszajött a sereghajtó. Ez is kevés azonban, hiszen a Budafok nyerni tudott, így meg sem tudta közelíteni ellenfelét. S a ZTE is nyert, amivel igen hosszú nyeretlenségi szériát törtek meg a zalaiak, el is mozdultak a kiesőhelyről.

A listavezető a Gyirmót ellen bebiztosította élvonalbeli tagságát, ellenben a bajnoki címre még várniuk kell, mert van hátra hat forduló, s tíz ponttal követi Feczkó Tamásékat a Kisvárda, hússzal pedig a Vác elleni győzelmével továbbra is harmadik Békéscsaba. A kék-fehérek úgy nyertek egy góllal, hogy a meccs elején Lencse kihagyott egy igen véleményes tizenegyest, míg a sárgamezesek két kapufát is lőttek, miközben Rusák Edvárd bravúrokat mutatott be. A Sopron melletti két kieső személye még változhat, merthogy a tizedik Váccal bezárólag bárki búcsúzhat a szezon végén.

Eredmények:

Kisvárda – Nyíregyháza 2-2
G.: Horváth Z. (54.), Farkas M. (82.) ill. Dragóner F. (22.), Csilus T. (35.)

Békéscsaba – Vác 1-0
G.: Urbin (65.)

Siófok – Budaörs 2-1
G.: Elek B. (47.), Vólent (52.) ill. Czvitkovics (3.)

Cegléd – Szolnok 3-0
G.: Szilágyi P. (24.), Balogh M. (31., öngól), Damásdi (61.)
Kiállítva: Bonivárt (64., második sárgával, Szolnok)

Csákvár – Budafok 1-3
G.: Molnár Cs. (74.) ill. Kokenszky (29., 32., 44.)

ETO FC – Soroksár 2-0
G.: Magasföldi (77., 85.)

Mosonmagyaróvár – Kazincbarcika 0-0

Sopron – Szeged 2011 2-2
G.: Horváth P. (71.), Batizi-Pócsi (73.) ill. Zivanovic (27.), Szabó P. (48.)

ZTE – Dorog 2-1
G.: Króner (4.), Vernes (49.) ill. Bora (78.)

MTK Budapest – Gyirmót FC 1-0
G.: Kulcsár T. (25.)

A bajnokság állása:

nb ii

~GS~