Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Közel a megegyezés az Inter futballistája és a Valencia között! – sajtóhír

Már szeptemberben felütötte a fejét a hír, hogy a Valencia olyannyira elégedett francia kölcsönjátékosával, hogy akár azonnal kifizetné a kölcsönszerződésébe foglalt kivásárlási záradékot. Később maga a játékos is úgy nyilatkozott, hogy szívesebben maradna a spanyol klubnál, minthogy visszatérjen az Interhez. Egyelőre úgy tűnik, amiről eddig csak álmodott, most valósággá válhat…

La Liga 2017-18 - Real Madrid vs Valencia CF

Az olasz klubokat érintő átigazolási hírek legbiztosabb forrása, Gianluca Di Marzio állítja, hogy a hétvégén Geoffrey Kondogbia ügynökei Valenciában jártak, és igencsak előremutató tárgyalásokat folytattak a spanyol pontvadászat negyedik helyén álló klub vezetőségével. Az újságíró azt is tudni véli, hogy a játékos szerződésébe foglalt 25 millió eurós kivásárlási záradékot a Denevérek négy részletben fogják átutalni az Internek.

Kondogbia 2015-ben a Monaco csapatát hagyta maga mögött, és a maga 36 millió eurós vételárával a milánói klub történetének harmadik legdrágább igazolása lett. Ennek ellenére – vagy éppen emiatt – ő sem tudta kihúzni a csávából az Intert, kiknek hadrendjében eleinte nem igazán találták a középpályás helyét, ami későbbi motivációs problémáihoz is nagyban hozzájárult. 2017-ben a Valencia dobott neki mentőövet egy kölcsönszerződés formájában, ahol szinte azonnal közönségkedvenccé vált.

Az ötszörös francia válogatott játékos továbbá a vezetőedző, Marcelino bizalmát is élvezi: 2935 játékpercével a csapat második legfontosabb szereplőjének számít. Ez tehát egy win-win szituáció, hiszen Kondogbia végleg csatlakozhat a klubhoz, ahol valóban számítanak rá (és amely jelenleg magasabb nívót is képvisel az Internél), a Valencia jutányos áron erősítheti meg a középpályáját a jövő évi BL-szereplésre, az olaszok pedig valamennyit viszontláthatnak a 25 esztendős vkp-ért kiadott vagyonból.

Írta: Wernigg Márton