Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING! – Nemanja Nikolics visszavonult…

Délelőtt robbant a “bomba”, Nemanja Nikolics nem várt (!?) nyilatkozattal rukkolt elő. A sajtóban sokszor olvashattunk már arról, hogy vajon megéri-e neki hazautazni az USA-ból azért, hogy a padot koptassa, vagy egy félidőt játsszon a válogatottban, miközben ráadásul az MLS nem is szünetel, klubcsapata a Chicago Fire lejátssza soros bajnokijait. A 30 éves gólfelelősben megérett a döntés, visszamondta a címeres mezt. Alább olvasható a teljes hivatalos közlemény.  

31531257_802703723263270_3312234128195190784_n

Nemanja Nikolics hivatalos felületén a következőt tette közzé, változtatás nélkül közöljük –  “Minden olyan korszakot nehéz lezárni, ami különösen fontos az ember számára: a magyar labdarúgó-válogatottban töltött időszak egy meghatározó és emlékezetes periódusa pályafutásomnak, nagyon hálás vagyok azokért az évekért, amelyeket a válogatottnál tölthettem. Sosem bántam meg semmit, most is ugyanúgy tennék, mint amikor eldöntöttem, hogy magyar állampolgár leszek, mert reméltem, bemutatkozhatok a nemzeti csapatban. Rengeteget kaptam a magyar futballtól, és úgy hiszem, én is adtam a magyar labdarúgásnak. Minden mérkőzésre büszke vagyok, amelyen pályára léphettem, és hálás vagyok azoknak, akik bíztak bennem, köztük a magyar válogatott fantasztikus szurkolóinak, akik a nehezebb időszakokban is kitartottak a csapat mellett. Rengeteg erőt tudtam meríteni a drukkerek szeretetéből, éreztem, hogy jóban-rosszban támogattak engem és végig mellettem álltak. Nehéz döntést hoztam meg, de azt gondolom, ez a helyes lépés, mostantól kizárólag a klubkarrieremre kívánok koncentrálni, és igyekszem továbbra is eredményesen és becsülettel képviselni a magyar futballt külföldön. Az elhatározásomat először Csányi Sándorral, az MLSZ elnökével közöltem, akinek köszönöm, hogy rendkívül korrekt módon tudomásul vette a döntésemet. Ezt követően a szövetségi kapitányt is tájékoztattam, aki szintén megértette és elfogadta, hogy így döntöttem. Maximalista vagyok, sosem dőltem hátra, így természetesen tudom, hogy sokkal több is lehetett volna a válogatott karrieremben. De semmiféle rossz emlék vagy keserűség nincs bennem, egyszerűen arról van szó, hogy a jövőben minden energiámat a klubfutballra szánom, emellett a lehető legtöbb időt szeretnék az Egyesült Államokban élő családommal tölteni. Profi játékos ritkán beszélhet erről őszintén, de ebben a pillanatban talán elmondhatom, szeretnék jó családapa is lenni, ehhez pedig idő is kell.”

Egyetértesz Nemanja Nikolics döntésével?

View Results

Betöltés ... Betöltés ...

A zentai születésű csatár az elmúlt négy szezonban egyaránt gólkirály lett, előbb kétszer az NB I-ben a Videoton labdarúgójaként, majd rekordokat döntve a lengyel bajnokságban a Legia Warszawa szerelésében. Tavaly az MLS-ben is megismerték a nevét, a Chicago Fire játékosaként lett a liga legeredményesebb labdarúgója. Kétszeres magyar, és kétszeres lengyel bajnok, egyszeres lengyel gólkirály és kupagyőztes. A magyar nemzeti csapatban 2013-ban debütált, 27 mérkőzésen 6 gólt szerzett, ám mindössze 1008 percet töltött a pályán, többnyire csereként vagy epizodistaként. Ott volt a franciaországi Európa-bajnokságon, Izland ellen gólpasszt adott, de csak két meccsen jutott szóhoz, 15 és 24 perc erejéig. Legutóbb Georges Leekens keretében ott volt, akkor még elfogadta a meghívást, most azonban lemondta a válogatottságot.

Nikolics

Szerző: Őszi Ádám
Grafikai munka: Őszi Ádám