Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vasas: licenc-kérelem meglepetéssel

A negyedosztályra is leadta nevezési kérelmét a Vasas FC, de ez nem veszélyezteti az NB I-ben bennmaradásért harcoló profikat.

SONY DSC

Ferenczi Istvánék csak felkészülési meccsen találkozhatnak a BLSZ valamely osztályában szereplő együttessel. – fotó: vasasfc.hu

Érdekes hír látott napvilágot szombaton, miszerint a Vasas FC licenckérelmet adott be a BLSZ I. osztályra. Mindez az MLSZ Budapesti Igazgatóságának közlönyéből derült ki. Az indokokról Vancsa Miklós, a klub ügyvezetője beszélt. „A lépésnek szakmai és bürokratikus okai is vannak, de az még nem dőlt el, hogy élünk-e az indulás lehetőségével” – fogalmazott.

A piros-kékek az egyik olyan egyesület, amelynek nincs második csapata, ez változhat az elkövetkezendő napokban. Vancsa Miklós a jövő héten adhat tájékoztatást ebben az ügyben, ahogyan az utánpótlás helyzetéről is, mint ismert a Vasas Kubala Akadémiát nem az élvonalbeli együttes működteti.

A XIII. kerületi csapat mellett a Ferencváros, a Mezőkövesd, a Haladás és a Balmazújváros sem működtet tartalékcsapatot.

Egyben a fővárosiak egyike annak a három csapatnak, amely még nem kapott NB I-es licencet. Mindenesetre a hiánypótlás beérkezett, így semmi akadálya, hogy megkapják az első osztályra vonatkozó versenyengedélyt is az együttes.

~GS~