Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: Neymar után újabb brazil sztár szereplése kérdéses!

Brazília a nyári labdarúgó-világbajnokság egyik favoritja. Neymárék ezt bizonyította a selejtezők során, ha pedig valaki kételkedne, akkor elég ha csak rátekint arra a névsorra, akik az elmúlt 12 hónapban magukra öltötték a Selecao mezét. A szövetségi kapitány Tite kellemes problémával küzd amikor a szűkített keret összetételén gondolkozik, de azért gondja is akad, mivel Neymar szereplése továbbra is kérdéses, kedd este pedig jött az újabb rossz hír. A szakember helyett úgy fest, Fortuna hozza a döntéseket… 

alvesserult_960px

Dani Alves, a Selecao csapatkapitánya kedd este a Francia Kupa döntőjének 86. percében fájdalmas arccal terült el a földön és le is kellett cserélni. A harmadosztályú Les Herbies elleni finálét megnyerték a Párizsiak, a diadal viszont könnyen lehet, hogy újabb sztárfocista világbajnoki részvételébe került. A brazil UOL Esporte úgy értesült, hogy Alves térdében a szalagok sérültek. A 35 esztendős jobboldali védő még mindig világklasszis teljesítményre képes posztján és amellett, hogy kulcsember, egyben üde színfolt is ahol megjelenik.

Tite irányítása alatt a brazil válogatott mérlege igen impozáns, 19 meccsből 15 megnyert a csapat, 3 döntetlen és 1 vereség mellett. A gólarány szintén beszédes, hiszen 42 lőtt gól mellé jut 5 kapott. A csoportkörben Costa Rica, Svájc és Szerbia lesz Neymaárék (?) ellenfele, a sorsolásra tehát nem panaszkodhatnak a brazilok.

Apropó Neymar, továbbra sem tudni, hogy harcképes lesz-e a csapat kiválósága, itt pedig jön a kérdés, hogy hány kulcsember hiányát bírja el a csapat!?