Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kinevezték az új olasz szövetségi kapitányt! – hivatalos

Hétfőn este hivatalos közeleményben jelentette be az Olasz Labdarúgó Szövetég (FIGC) az új szövetségi kapitányt, akit holnap délben hivatalosan is bemutatnak.

manciniitaly1_960px

Az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) hivatalos közleményben jelentette be, hogy Roberto Mancini lesz az új szövetségi kapitány, miután minden akadály elhárult kinevezése elől. Mint ismert az orosz bajnokságban szereplő Zenit Szentpétervár és az olasz edző a tegnapi nap folyamán végetért orosz pontvadászatban ötödik helyen záró Zenit közös megegyezéssel szerződést bontottak, így az 53 éves szakember veszi át az olasz válogatott irányítását.

Roberto Mancini játékosként 36 mérkőzésen öltötte magára az olasz válogatott mezét. Az olasz szakember korábban olyan csapatokat dirigált már, mint a Fiorentina, Lazio, Inter Milano, Manchester City, Galatasaray és legutóbb a Zenit Szentpétervár. Ezen csapatokkal összesen 13 trófeát szerzett, köztük olasz bajnokságot, Olasz Kupát, angol bajnoki címet és Török Kupát is nyert.

Az olasz válogatott nem jutott ki a nyári, oroszországi rendezésű világbajnokságra, Gian Piero Ventura kapitánynak így távoznia kellett posztjáról. A nemzeti együttest azóta ideiglenes megbízatással Luigi Di Biagio irányította. Roberto Mancini a 2020-as Európa-bajnokság végéig irányíthaja az olasz nemzeti együttest.