Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Valverde: “Amikor támadtak, gólt szereztek!”

Az FC Barcelona trénere, Ernesto Valverde érthetően nem repdesett az örömtől azt követően, hogy csapata egy őrült meccsen, elveszítette veretlenségét a Levante otthonában.

(Kép: marca.com)

“Nem voltunk eléggé rendezettek hátul, hiszen amikor támadtak, gólt is szereztek! Nem normális, hogy 5 gólt kapjunk!” – Mérgelődött Valverde mester a valenciai találkozót követően. “A Levante nagyon jól élt azzal a szabadsággal, amit neki adtunk. Nem tudtuk ezt kontrollálni kellőképpen, így történhetett meg, hogy amikor csak támadtak, gólt is szereztek.” – Folytatta a Barca trénere, aki azért nem hibáztatta hátsó alakzatát, így az először együtt kezdő, és láthatóan nem a legjobb meccsüket játszó Thomas Vermaelen – Yerry Mina védőpárost sem.

“Vermaelen sajnos hamar kivált, egy izomsérülés miatt. Aki ránéz az eredményre, nyilván a védőket kezdi hibáztatni, és mondjuk azt gondolja, hogy Yerry Minának nem volt jó meccse. Én ezt nem így láttam, hiszen Mina bizonyos időszakokban megmutatta igazi karakterét, és nem emlékszem arra sem, hogy nagyot hibázott volna. Nincs mese, el kell ismernünk, hogy az ellenfelünk milyen jól is futballozott!” – Így Valverde, aki azért megjegyezte az a szerencsétlen pillanatot, hogy a Barca közel 10 percig emberhátrányban futballozott Vermaelen cseréje után: “Vermaelen lejött a pályáról, hiszen nem akartunk kockáztatni. Piqué-nek nagyjából két perce volt bemelegítenie, majd mikor készen állt, vagy 10 percig nem ment ki a labda, nem tudtunk cserélni. Ez például egy olyan dolog, amit nem tudsz előre megjósolni!”