Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING: Löw még egy Vb-t bevállal!

Ma délután rendkívüli bejelentést tett a német labdarúgó-szövetség, vagyis a DFB. A mai (bő)keret-hirdetés mellett ugyanis bejelentésre került Joachim Löw hosszú távú maradása is.

löw2014

Joachim Löw már egészen régen, 2006-ban vette ár a német válogatott vezetését akkor főnökétől, és nem utolsó sorban barátjától, Jürgen Klinsmanntól. Azóta a legnagyobb siker természetesen a legutóbbi, 2014-es Világbajnokságon elért végsőgyőzelem volt. Most pedig egy friss, mindössze kilenc világbajnokot felvonultató csapatával a címvédésre készül.

Ezt a bizonyos (olaszországi edzőtáborban esedékes) felkészülést pedig nagyon felszabadulttá fogja tenni a tény: Löw további négy évig lesz még a „Nationalelf” szövetségi kapitánya.

Pedig a német szakembert több klubbal is összehozták a pletykák idén, ám végül szerteszét törtek a Bayern München és az Arsenal álmai. Löw így kommentálta szerződés hosszabbítását:

„A négy évre való tervezés ideális. Ebben szerettem volna gondolkozni, különösen azért, mert a 2018-as Világbajnokság után lehetnek változások a csapatban.”
– változások, amelyeket úgy fest, hogy saját maga a saját felelősségével szeretne levezényelni.

ITT a német válogatott huszonhét fős kerete.

Balogh József