Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eldőlt Renato Sanches sorsa! – hivatalos

Renato Sanches leigazolását a Bayern München elképesztő sportszakmai áttörésként hirdette be a 2016-os Európa-bajnokságot megelőző hetekben. A játékosra még “sztárrá válása” előtt sikerült felfigyelnie a bajoroknak, így igen jutányosnak tűnő 35 millió euróért szerződtették a Benficától. Mostanra azonban nagyot fordult a világ az ifjú Predatorral, aki a német rekordbajnok után a Premier League-től búcsúzó Swansea-nél sem tudott beilleszkedni…

Kép: Goal.com

Kép: Goal.com

Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München elnöke nemrégiben kijelentette: “Renato Sanches visszatér a Bayernhez. Niko Kovac megpróbálja kihozni belőle a régi pazar formáját. Izgalmas feladat lesz!”

A bajorok tehát zsinórban harmadjára is abszolút váratlant húznak, és egy gyalázatos szezon után megpróbálják majd Renatót versenyeztetni a Thiago Alcantára, Javi Martínez, James Rodríguez, Arturo Vidal, Leon Goretzka, Corentin Tolisso és Sebastian Rudy nevével fémjelzett középpálya valamely posztjáért. Közel képtelenségnek tűnik, hogy arccal a víz fölött marad majd, néhány tényező azonban az ő malmára hajtja a vizet.

Egyrészt két ennyire pocsék szezon után gyakorlatilag megszűntek vele szemben az Eb-győzelemmel felállított elvárások, így a Sanches legnagyobb ellenségének tartott szurkolói nyomás jelentősen csökkenhet. Másrészt az új edzőnél mindenki tiszta lapokkal kezd, és mivel az ifjú cselgép sikeresen “kifocizta” magát a portugál válogatottból, a felkészülés során jó eséllyel előbb tud majd fizikálisan a csúcsra érni, mint vb-t járt társai. Maga Kovac is egyébként előszeretettel dolgozik fiatalokkal, így nem lenne meglepő, ha több lehetőséget kapna tőle, mint annak idején a rutinra építő Ancelottitól. További előny, hogy a brazil Rafinha is otthon marad a világbajnokság ideje alatt, hiszen így Renato Sanches mellett mindig lesz egy portugálajkú játékos, aki segítheti a foghíjas csapatba való integrálódását.

Egyszóval innen szép a győzelem, de azért ne érjen meglepetés senkit sem, ha Sanchesből ugyan világsztár nem is, de egy kiváló Bundesliga-játékos válik majd Niko Kovac kezei alatt…

Írta: Wernigg Márton