Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

52 millió fontot tett riválisának asztalára a Bayern München – sajtóhír

A német rekordbajnok Bayern München együttese ezen a nyáron biztosan rekordot dönt az átigazolási piacon az általuk megszerzett játékosokra vonatkozóan. A bajorok ugyanis, ha versenyben akarnak maradni Európa topklubjaival, akkor a 30-40 millió eurós transzfereket bizonyára el kell felejteniük. Az ESPN szerint ezt meg is kezdték Münchenben…

bailey3

Bailey bizony 60 millió eurónál jócskán többet ér a Leverkusennek. (kép: bundesliga.com)

A portál szerint a Bayern vezetősége 52 millió fontot, azaz körülbelül 60 millió eurót tett le a Bayer Leverkusen asztalára, hogy megszerezzék Leon Bailey játékjogát. Az ajánlatot a Gyógyszergyáriak egyből visszautasították és közölték a Bőrnadrágosokkal, hogy a jamaikai szélső ára 100 millió euró.

A „kevés pénz” mellett más oka is volt a Bayern kikosarazásának. A Leverkusen ugyanis nem szeretné tovább erősíteni közvetlen riválisát, így Baileyt mindenképp egy külföldi klubnak értékesítenék. Amely lehet pont a Premier Leagueből fog kikerülni, hiszen a játékos jelenleg Londonban tartózkodik, korábban pedig az Arsenal és a Chelsea érdeklődéséről lehetett olvasni szinte napi rendszerességgel.

A londoni sztárcsapatok mellett a Liverpool, a Manchester United, a Manchester City és a Real Madrid puhatolózásáról is hangos volt a sajtó, ami nem is csoda, hiszen Bailey első leverkuseni szezonjában 34 meccsen 12 gólt és 6 gólpasszt szerzett.