Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

ManCity: közel a megegyezés az új védekező középpályással!

Bár túlzás lenne azt állítani, hogy a bajnok Manchester City kerete öregecske, azt mégis el kell ismernie Pep Guardiolaéknak, hogy bizony több játékosa is már közeledik a pályafutása végéhez.

jorginhomertenshamsík001

Az öregek közé tartozik a brazil Fernandinho is, aki még 33 esztendősen is alapembere volt a manchesteriek bajnok csapatának. Sőt, az ő remek szűrő munkájának is köszönhető, hogy az ellenfelek csak néha-néha jutottak el Éderson kapujáig. Ám a korábbi Sahtar játékos ideje a végéhez közeledik az Etihadban, igaz, éppen idén tavasszal hosszabbították meg a szerződését, egészen 2020-ig. Persze ismerjük a tényt, hogy Guardiola nem szívbajos abban az esetben, ha egy-egy idősödő kedvencet kell száműznie a kezdőcsapatból.

Gyaníthatóan az idei nyár egyik fontos kérdése lesz, hogy a Citynek sikerül-e megfelelő tudású és tapasztalt védekező középpályást találnia a transzferpiacon. Állítólag a célpont meg is van, egy másik brazil személyében. Ez a játékos pedig Jorginho, a Napoliból. Az ötszörös olasz válogatott játékos kulcsembere a Napolinak, amely idén már tényleg nagyon jól szorongatta a Juventus-t, ám végül újfent lemaradt a bajnoki elsőségről. A pletykák szerint a nápolyiak nem szeretnék szélnek ereszteni csapatukat (bár jó eséllyel az edzőjük is „odaveszhet” a nyáron), ám egy financiálisan erős ajánlat könnyen rábeszélheti őket az adás-vételre.

A 26 esztendős Jorginho menedzsere, Joao Santos jelezte, hogy mindegyik fél számára az lenne a legoptimálisabb, ha még a Világbajnokság előtt megegyeznének. Tehát az események már a hivatalos beismerés határán mozognak, még ha nem is megerősített információ az 50 millió eurós vételár.

Balogh József