Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: jöhet a következő fordulat? – előzetes

Az OTP Bank Liga 31. fordulójában az elsőséget egy hete visszaszerző Videoton a Szusza Ferenc Stadionba látogat a Vasas vendégeként, míg az újra üldöző szerepbe kerülő Ferencváros Kispesten próbálhat javítani az angyalföldiek elleni iksz után.

vasas

(Fotó: vasasfc.hu)

Az előző játéknapon a kiesés elől menekülő Vasas pontot rabolt az Üllői útról, ez a mérkőzés pedig könnyen sorsdöntő lehet majd utólag visszanézve. Persze Michael Oenningék a Videoton megtréfálásával ma kárpótolhatnák a Fradit. A német szakember most is optimistán áll hozzá a találkozóhoz. “A Videoton elleni mérkőzéseket azért szeretem, mert mindig különlegesek és magas színvonalúak. Mindkét csapat a győzelemre szokott játszani egymás ellen, legalábbis két és fél éve, amióta figyelemmel követem az eseményeket, így történt. Nekünk az lesz a legfontosabb, hogy a Ferencváros elleni mérkőzéshez hasonlóan sikeresek legyünk vagy még annál is sikeresebbek, mert szükségünk van minden egyes pontra. Bízom abban, hogy a szurkolóink most is hasonló hathatós segítséget nyújtanak majd, mint azt a Ferencváros ellen tették” – mondta Oenning

Az éllovasnál mindazonáltal valószínűleg három ponttal számolnak a kiesőjelölt ellen, az eltiltott Fiola Attila és Danko Lazovics hiányában is.  “Nem gondolom, hogy a megszokottnál feldobottabban kezdik a meccset a múlt heti utolsó perces pontmentés miatt a Vasas játékosai, mint ahogy azt sem hiszem, hogy emiatt kicsit kényelmesebbek lesznek. Ez igaz ránk is. A múlt heti találkozók már a történelem részei, a statisztikusoknak érdekes már csak, mi nem ezzel foglalkozunk. Nagyon nehéz mérkőzés áll előttünk, a Vasas az elmúlt években szinte mindig megnehezítette a Vidi dolgát” – nyilatkozta Oenningre rímelve Marko Nikolics, a Videoton szakvezetője.

A forduló rangadóját a Bozsik Stadionban játsszák, ahol a dobogóért küzdő Honvéd fogadja a Ferencvárost. Thomas Doll ennek megfelelően küzdelmes mérkőzésre számít a címvédő ellen. “Az utolsó öt mérkőzésből négyen döntetlent játszottunk, ez nagyon kevés tőlünk. A Honvéd otthonában mindig nehéz játszani, ez is egy budapesti derbi. (…) Lendületesen kell indítanunk és az első vagy második helyzetünket be kell rúgjuk, hogy ne a sokadik lehetőségig kellen várjunk. A játékosok tudják, hogy ennél többre képesek. Mi rúgtuk a legtöbb gólt a bajnokságban, szóval fontos, hogy újra elkapjuk a fonalat” – fogalmazott a német mester.

Kispesti részről Davide Lanzafame üzenetét közvetíténk zárásként:


A 31. forduló programja:
május 19., szombat

17.00 Puskás Akadémia – Mezőkövesd– stream: m4sport.hu
Felcsút, Puskás Akadémia Pancho Aréna, vezeti: Solymosi Péter

17.00 Balmazújváros – DVSC– stream: m4sport.hu
Balmazújvárosi Városi Stadion Stadion, vezeti: Kassai Viktor

17.00 Vasas – Videoton – tv: M4 Sport
Szusza Ferenc Stadion, vezeti: Berke Balázs

17.00 Mezőkövesd – Balmazújváros– stream: m4sport.hu
Városi Stadion, vezeti: Kassai Viktor

17.00 DVTK – Paks– stream: m4sport.hu
Miskolc, Diósgyőri Futball és Atlétikai Stadion, vezeti: Szőts Gergely

19.30 Honvéd – FTC– tv.: M4 Sport
Bozsik Stadion, vezeti: Farkas Ádám

Lasányi Csaba