Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: győzött és életben tartotta bajnoki esélyeit a Fradi!

Az OTP Bank Liga 32. fordulójában parász összecsapásra volt kilátás, ugyanis a bajnoki címért küzdő Ferencváros a kiesés ellen menekülő Diósgyőrt fogadta a Groupamában.

paintsil4

Az elmúlt két fordulóban kétszer ikszelő Ferencvárosnak kisebb csodára van szüksége a bajnoki címhez, ehhez pedig az első lépés és a minimum, hogy a kiesőjelölt Diósgyőr ellen behúzzák a három pontot hazai pályán. A Fradi mestere Thomas Doll szerint egyébként bármi megtörténhet, benne van például, hogy a Vidi kétszer ikszel és a Fradi kétszer nyer, így egyelőre csak a DVTK elleni győzelemre koncentráltak.

A DVTK persze nem feltartott kezekkel érkezett a Groupamába, hiszen Fernandoéknak minden pont kell a bentmaradáshoz, az előző fordulóban elért Paks elleni siker pedig új lendületet adhat az ezer sebből vérző gárdának. A spanyol tréner alighanem annak is örülne, ha esetleg be tudnának fejezni tizenegy emberrel egy mérkőzést tanítványai, hiszen legutóbb éppen Lipták Zoltánt állították ki a Paks ellen, csapatkapitánya nélkül volt kénytelen tehát fellépni a Groupama Arénában a kiesőjelölt.

Thomas Doll a Diósgyőr elleni mérkőzésen nem foglalhatott helyet a kispadon, ugyanis egy mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta a Fegyelmi Bizottság. Mint, ahogyan az várható volt a Ferencváros már a mérkőzés elejétől kapuja elé szegezte a disógyőrieket. Az első komoly gólszerzési lehetőség után a zöld-fehérek meg is szerezték a vezetést a 9. percben, miután Pedroso bal oldali beadását Böde közvetlen közelről lőhetett Rados kapujába. A miskolciak a bekapott gól után többet támadtak, de komoly lehetőséget nem tudtak kialakítani Dibusz kapuja előtt. A zöld-fehérek a 20. percben megduplázták előnyüket, Varga ugratta ki Goarriarant aki a jobb oldalról passzolt középre a berobbanó Paintsil pedig a kapu jobb oldalába csúsztatott, Rados ezúttal is tehetetlen volt. A folytatásban is tovább ostromolta a Diósgyőr kapuját a Ferencváros, a 32. percben Botka fejesét védte bravúros mozdulattal Rados. Egy perccel később ismét a Fradi előtt adódott ziccer, Spirovski azonban jócskán elszámította és csúnyán mellé lőtt.

Fordulást követően a Diósgyőr cserélt és Szarka Ákos állt be Bacsa Patrik helyére. A második játékrész első komoly lehetőség a hazai együttes előtt adódott a 49. percben Bőle Lukács ugratta ki remek ütemben Paintsilt aki egy az egyben iramodhatott meg a DVTK kapujára, a ghánai játékos azonban elpuskázta óriási lehetőségét a gólszerzsére. A találkozóra összesen 12 980 néző  váltott jegyet. Az 56. percben kapuralövésig jutott a Diósgyőr, Ugrai lövését Dibusz könnyedén hárította. A 57. percben a játékvezető kénytelen volt megállítani a játékot miután óriási füstfelhő lepte el a pályát. Véget értek a Diósgyőr sorsa szempontjából érdekes korábbi időpontban lejátszott meccsek. A szintén kiesés ellen menekülő Balmazújváros egy 91. percben szerzett góllal győzött Pakson, míg a Vasas egy 90. percben lőtt találattal megverte a Haladást, így a Diósgyőr a tabella utolsó helyére csúszik vissza. A 73. percben kis híján ott volt a harmadik Fradi-gól is, Spirovski közel 25 méterről leadott lövését Rados ütötte szögletre. A 82. percben Hajnal Tamás hosszú sérülés után ismét visszatért a pályára, legutóbb december 9-én játszott legutóbb a bajnokságban, aki nem is akárhogyan tért vissza miután a Paintsil passzát követően Hajnal találta a miskolci kapuba a 87. percben. Ráadásul Hajnal legutóbb napra pontosan ma egy éve szerzett utoljára gólt a magyar élvonalban. A 93. percben Paintsil nem tudták megfékezni a jobb szélen, a zöld-fehérek játékosát Kocsis csak szabálytalanul tudta megállítani amiért a játlvezető büntetőt ítélt. A megítélt büntetőt maga a sértett értékesítette, Rados hiába érezte az irányt nem tudta hárítani a büntetőt. Győzelmével a Ferencváros életben tartotta bajnoki esélyeit, a zöld-fehérek sorsa a 19:30-kor kezdődő Videoton-Honvéd mérkőzés eredményétől is függ, hogy lesz-e esélyük az utolsó fordulóban a bajnokság megnyerésére.

Ferencváros – Diósgyőr 4-0 (2-0)
Helyszín: Groupama Aréna, Budapest Vezette: Berke Balázs
Gólszerzők: Böde (9.), Paintsil (20., 90+3., büntetőből), Hajnal (87.)
Sárga lapok: Botka (36.) ill. Busai (12.), Nagy (50.), Ugrai (61.)
Kiállítás: 

FTC: Dibusz – Marco Pedroso. Spirovski, Blazic, Botka – Gorriaran (Hajnal 82.) – Bőle (Priskin 69.), Paintsil, Varga (Nagy 63.), Lovrencsics – Böde. Vezetőedző: T.Doll

DVTK: Rados – Nagy, Brkovic, Tamás, Bárdos – Hasani (Forgács 77.) – Vela (Shestakov 50.), Busai, Kocsis, Ugrai – Bacsa (Szarka 46.).Vezetőedző: Fernandao

Képek: fradi.hu

Ondik Gábor