Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rendkívül fontos győzelmet aratott a Vasas!

A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (OTP Bank Liga) 32. fordulójában a Michal Hipp által irányított Szombathelyi Swietelsky-Haladás a sereghajtó Vasashoz látogatott, míg a dobogóra is esélyes Paks a Balmazújvárost fogadta… 

20171017vasashaladas

A találkozó finoman szólva nem kezdődött túlságosan eseménydúsan. Az első komolyabb helyzetre több mint negyed órát kellett várni, a 17. percben Gaál Bálint beadását követően Egerszegi fejelt a kapu fölé. A 25. minutumban közel állt a vezetéshez a Vasas, Hangya beadása után Barczi Dávid lőtt kapura, Király Gábor azonban hatalmas bravúrral védte a szélső próbálkozását. 

A fordulást követően is a Vasas előtt adódtak veszélyesebb lehetőségek. Az elsőt az 59. percben jegyezhettük fel a második játékrészben, amikor is Gaál Bálint elég jó helyről végezhetett el egy szabadrúgást, a hazaiak támadója nem sokat tévesztett. A 61. minutumban ismét Gaál veszélyeztet, közeli lövése Király Gábor kapuját. A 68. percben óriási helyzetet hagyott ki a Vasas, Vogyicska beívelését követően James fejelt ordító ziccerben a léc fölé. A 73. minutumban kényszerű cserét kellett végrehajtania Hipp-nek, a nemrég beállt Schimmer Szabolcs összefejelt Jamesszel, a helyére Miroslav Grumic szállt be. Az esetet a másik fél sem úszta meg, James helyett Vaskó Tamás állt be. A 78. percben a mérkőzés eddigi legnagyobb lehetőséget láthattuk, azonban Egerszegi Tamás ezt nem tudta gólra váltani, mivel a lövése a kapufán csattant. Egészen a 82. minutumig kellett várni az első valamire való Haladás lehetőségig, Williams remekül ívelt középre, a bent érkező Ramos éppen csak, de lemaradt az átadásról. A 90+1. percben pedig ott a teljesen megérdemelt Vasas gól, a csereként beállt Pavlov talált be, s vezette győzelemre csapatát a Haladás ellen..! 

Vasas – Szombathelyi Swietelsky-Haladás 1-0 (0-0)
Helyszín:
Szusza Ferenc Stadion; Vezette: Iványi Zoltán
Gólszerzők: Pavlov(90+1.) ill. –
Kiállítva: – ill. –

Vasas: Nagy – James(Vaskó 77.), Benes, Ristevski – Murka(Vogyicska 68.), Egerszegi, Vida, Hangya – Ádám(Pavlov 46.), Gaál, Barczi. Vezetőedző: Michael Oenning. 

Szombathelyi Swietelsky-Haladás: Király – Jancsó(Schimmer 59., Grumic 73.), Wils, Kolcák, Bosnjak – Kovács, Jagodics – Németh, Rácz(Williams 46.), Halmosi – Ramos. Vezetőedző: Michal Hipp. 

A három pont begyűjtése mindkét csapatnak jól jött volna igaz más-más okból kifolyólag. A Paksnak ugyebár az esetleges harmadik hely, míg a Balmazújvárosnak a bennmaradás értelmében. Lehetőségek adódtak itt is – ott is, de a Paks összességében többször próbálkozott a mérkőzés folyamán, mint a Balmazújváros. Nagyon sokáig úgy tűnt, pontosztozkodással ér véget a találkozó, azonban a 90+1. percben Rus Adrián góljával megszerezte a vezetést Horváth Ferenc együttese, s ezzel együtt a három pontot is behúzta csapata…! Közhellyel élve a futballt nem helyzetekre, hanem gólokra játsszák. Győzelmének köszönhetően a Balmazújváros elkerült a kiesőzónából…

Paks – Balmazújváros 0-1 (0-0)
Gólszerzők: – ill.
Rus(90+1.)
Kiállítva: – ill. –