Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az angol sztárkapus Portugáliában folytatná

Bár a szezon elején nagyon reménykedtek a Sporting CP együttesénél, hogy 2002 után végre újra bajnoki címet ünnepelhetnek, a lisszaboniaknak végül meg kellett elégedniük a szokásosnak mondható harmadik hellyel.

joehart

A Sporting alapemberének számított a nemrég véget ért klubszezonban Rui Patrício, aki immár hosszú évek óta védi a portugál válogatott kapuját is. Igaz, idén még nem lépett pályára a nemzeti együttesben. Ebben pedig közre játszhat az a tény is, hogy komoly viták után nem volt maradása a Sportingban, lévén lejárt a szerződése. Patrício már gyerekkorától a Sporting kötelékéhez tartozott, ám remek kivásárlási ára ellenére nem akartak nyerészkedni rajta a lisszaboniak.

Azonban az Alvalade Stadionban nem ülnek a babérjaikon, és miközben a vb-kerettag Rui Patrício azon morfondírozik, hogy a Napolit vagy a Wolverhamptont válassza-e, addig szeretett klubja már ki is nézte az utódját.

Azonban a Sporting számára nem lesz könnyű a minőségi pótlás. Jorge Jesus vezetőedző ugyanis kikötötte, hogy olyan portást hajlandó szerződtetni, akinek megfelelő nemzetközi rutinja is van. A háromszoros vajnok edző választása ezért a Manchester City immár évek óta kölcsönadogatott kapuvédőjére, Joe Hartra esett. Az angol válogatott keretéből kiszorult klasszis játékos az elmúlt években megfordult a Torinoban, és a West Hamben is. hart manchesteri szerződése azonban végre az utolsó szezonjához érkezett, ám most sem marasztalják a 31 esztendős kapust. A Sportingot egyedül csak Hart fizetése riasztja el, lévén az ragaszkodik a City által fizetett heti 170 ezer euróhoz. A portugál klub ennek azonban csak töredékét, 45 ezret állna, a fennmaradó részt a Citynek kellene biztosítania. A hírek szerint a tárgyalások egyelőre megbénultak.

Balogh József