Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

RangAdó-gála: kiosztották a szezon legjobbjainak járó díjakat

Szavazás után díjazták a férfi és a női élvonal legjobbjait Budapesten, a Budapest Music Centerben.

D__YT20180603001

Kisebb betegség miatt Csányi Sándor, az MLSZ elnöke nem tudott részt venni a díjátadón, a szövetség képviseletében így Berzi Sándor alelnök köszöntötte az egybegyülteket. Elsőként a Fair Play-díjat adták át, melyet végül az Újpest nyert meg. Az Év játékvezetője ezúttal a békéscsabai Iványi Zoltán lett.

Ami a gólkirályi címet illeti, ez egy objektív mutató alapján dőlt el, a szombati Vasassal szemben megnyert találkozón Davide Lanzafame szabadrúgásból betalált, s miután a ferencvárosi Varga Roland nem szerzett gólt, míg Novothny Soma is csak egyet, így az olasz támadóé lett a dicsőség, aki ráadásul a legjobb játékosnak járó üvegplakettet is átvehette. „Képmutató lennék, ha nem árulnám el, számítottam az elismerésre. Jó idényt zártam, de az edzőm, a klub és a csapattársaim nélkül sehol sem tartanék – fogalmazott az olasz támadó az M4 Sportnak adott interjújában. – A jövő kiszámíthatatlan, 20 éves koromban más pályát vázoltam fel magam előtt. Be kell vallanom, van egy bizonyos karakterem, ami nem mindig vitt előre, Magyarország viszont befogadott, második otthonomnak érzem és ezért köszönettel tartozom.”

Adódott a kérdés, lenne-e magyar válogatott? „Ahogy korábban is nyilvánosan már elárultam, nagy megtiszteltetés lenne és örülnék neki, most aláírnék egy ilyen jellegű megállapodást, Magyarországon otthonomra találtam.”

A szezon felfedezettje a debreceni Varga Kevin lett, míg a szurkolók Gazdag Dániel gólját választották meg a szezon találatának. Az év edzője Csertői Aurél lett.

Ami a női szakágat illeti, a legjobb játékos a ferencvárosi Fenyvesi Evelin lett megelőzve a diósgyőri Oliveira Markovicsot, valamint a bajnok MTK fiatal támadóját, Csányi Diánát. Szintén érdekelt volt egy MTK-s labdarúgó az év felfedezettje címért, Czellér Dorottya mellett a miskolci Vachter Fanni, illetve a kókai Nagy Virág közül utóbbi nyerte a díjat.

A díjazottak:
Az Év labdarúgója: Davide Lanzafame (Honvéd)
Az Év felfedezettje: Varga Kevin (Debrecen)
Az év edzője: Csertői Aurél (Paks)
Az év játékvezetője: Iványi Zoltán
Az Év gólja: Gazdag Dániel (Honvéd)
Gólkirály: Davide Lanzafame (Honvéd, 18 góllal)
Az Év legsportszerűbb csapata: Újpest FC
Az Év női labdarúgója: Fenyvesi Evelin (Ferencváros)
Az Év női felfedezettje: Nagy Virág (Kóka FNLA)

~GS~