Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: kiállítás és döntetlen az olasz-holland felkészülési meccsen – videóval

Habár egyik csapat sem jutott ki a világbajnokságra, azért felkészülési mérkőzést játszottak egymással: Jó iramú, néhány alkalommal kicsit durva találkozó volt, ami egy azonnali kiállítást és egy döntetlent eredményezett. 

letöltés

Forrás: espnfc.com

A 3. perben megszerezhették volna az olaszok a vezetést, amikor Andrea Belotti talált a hálóba, ám a játékvezető érvénytelenítette a gólt les miatt.  az első játékrészt egyértelműen a hazai csapat uralta. A 32. percben Belotti érkezett kiválóan a labdára a tizenhatoson és azonnal lőtte is, ám Cillessen eszén nem tudott túljárni. Egy perccel később  Simone Verdi próbálkozott közvetlen a kapu előtt, de a labda végül elszállt a felső léc felett.

A második félidőben a hollandok is feléledtek, és több lehetőségük is volt.  A 60. percben Tonny Vilhena szabadult meg a védőjétől, majd ígéretes helyzetből próbálkozhatott, és csak kevéssel lőtt a kapu fölé. A 65. percben Memphis Depay ugrott fel és fejelt kapura a tizenegyespont magasságában, majd a kapu közepe felé irányította a labdát, ám Mattia Perin hatalmasat védett. Hiába a holland fölény, a 67. percben mégis az olaszok szerezték meg a vezetést. Egy kontra végén Verdi passzolta laposan középre a labdát, amibe még éppen bele tudott érni Simone Zaza, és a hálóba juttatta a játékszert. Két perc sem telt el, amikor Domenico Criscito utolsó emberként gázolta el a kapura törő Babelt, amiért a játékvezető azonnal kiállította a védőt. Az emberelőnyben Hollandia még inkább fölényben játszott. A 79. percben egy remek összjáték végén Vilhena kapta a labdát a tizenhatoson, de kicsivel a kapu jobb oldala mellé lőtt. A 81. percben Steven Berghuis kapott kiváló labdát, így ígéretes távolságból lőhet kapura, de Perin számított a lövésre és védeni tudott. A 88. percben beért a holland dominancia, és összejött nekik az egyenlítés. Berghuis beíelése után Ake ugrott a legmagasabbra, és tökéletesen fejelt a kapuba. Az olaszok tíz emberrel nem tudtak már mit kezdeni, és a hollandok sem rúgtak még egyet.

Olaszország – Hollandia: 1-1 (0-0)
Helyszín: Allianz Stadion (Torino) Vezette: Vladiszlav Bezborodov (orosz)
Gólszerzők: Zaza (67.) ill. Ake (88.)
Sárga lap: Chiesa (75.), Zaza (89.) ill. De Roon (28.), Vormer (43.), Janmaat (90+2.)
Kiállítás: Criscito (69.) ill. –

https://www.youtube.com/watch?v=7cawrKfCXdo