Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hummels a távozni vágyó Lewandowskinak üzent!

Közismert tény, hogy a Bayern München csatára, Robert Lewandowski távozási kérelmet nyújtott be a klub vezetősége felé, akik gyakorlatilag azonnal visszautasították azt. A felek tehát most visszahúzódtak a lövészárkokban, és mindenki feszülten várja, hogy vajon meddig hajlandó elmenni a másik a maradás, illetve a távozás érdekében. Ezen témát is érintette Mats Hummels a Bildnek adott nyilatkozatában…

hummels2

Hummels a német válogatott edzőtáborában futott össze a legnagyobb német sportújság kollégáival, kiknek a következőket mondta lengyel kollégája helyzetéről:

“Nem tartom túl drámainak az egész témát: ha a vezetőség azt mondja, hogy maradsz, akkor maradsz. Ha a vezetőség azt mondja, hogy megértik, hogy új kihívásokra vágysz, onnantól lesz érdekes az egész…”

A Nationalelf oszlopos tagja maga is volt már hasonló helyzetben, erről is szót ejtett:

“Bennem is megfogalmazódtak ilyesfajta gondolatok. 2015-ben közel voltam hozzá, hogy a Manchester Unitedhez szerződjek. Akkoriban mindenképpen külföldre akartam igazolni. 2016-ban újabb lehetőségek jöttek, és hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem foglalkoztattak. Érdekesek voltak, de egyszerűen nem valósultak meg.”

A korábbi dortmundi közönségkedvenc végül a nagy rivális Bayern Münchennél kötött ki, amit saját elmondása szerint nem bánt meg:

“Most már az Istennek se igazolnék külföldre.”

Niko Kovacról, és az esetleges újabb bajor edzőbuktatásról kérdezték:

“Csak a magam nevében beszélhetek, de azt kell mondanom, hogy ennek nulla egész nulla százalék az esélye. Az edző mindig a főnököm, akármilyen jól vagy rosszul végzi a munkáját. Jürgen Klopp-pal például elképesztően mély volt a kapcsolatom, de a főnököm volt. Amikor az edzőnk lett, nem volt téma az, hogy nem nyert még korábban semmit.”

Csapattársai miatt sem aggódik:

“Így van ez Thomas Müllerrel és Manuel Neuerrel is. Thomas nem fogja azt mondani Niko Kovacnak, hogy ‘Na fogd be a szádat! Hétszer nyertem bajnokságot, én jobban tudom.’ Az edző a főnök a csapatban.”

Végül a hízelgés sem maradhatott el:

“Ha arra gondolok, hogy Niko Kovac a Frankfurttal jóval nehezebb körülmények között mit ért el, akkor úgy vélem, hogy nálunk is hasonlóan eredményes lesz.”

Írta: Wernigg Márton