Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga kapusok a Liverpool radarján – sajtóhír

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpool együttese az emlékezetes májusi Bajnokok Ligája-döntő óta kapust keres. A „Vörösöket” az elmúlt időszakban a szakma legértékesebbjeivel hozták szóba, de most olcsóbb megoldások is képbe kerültek.

loris-karius-real-madrid-liverpool_1s1igj2flnyb51a5dskb263t7o

Ha nem is távozik, de első számú kapus biztosan nem lesz Karius a Liverpoolnál. 

Az angol klub Loris Karius BL döntőbeli hibáit nem bocsájtja meg, s szinte biztos, hogy az előttünk álló szezonban maximum csak második számú hálóőr lehet. Az eddig sajtóértesülések szerint Alisson Becker vagy Jan Oblak érkezhetett volna, de mindkét kapusért egy rahedli pénzt kér jelenlegi klubja. A német BILD legfrissebb jelentése alapján a Jürgen Klopp vezette együttes olcsóbb megoldások után nézett, s ezeket a kedvezőbb lehetőségeket a Bundesligában találta meg.

sommer

Sommer 30 millió euróért érkezhet a “Vörösökhöz”. 

A lap szerint az egyik kiszemelt az a Yann Sommer, aki jelenleg a svájci válogatottal tartózkodik az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon. A 29 esztendős portás már négy éve erősíti a Borussia Mönchengladbach együttesét, ahol nagyon meg vannak elégedve vele. Ezt jelzi az is, hogy a Németországban töltött időszaka alatt csak hat bajnokiról hiányzott, a többi mérkőzésen egytől-egyig ő állt a kapuban. Sommernek egyébiránt 2021. júniusáig van szerződése jelenlegi klubjával, piaci értékét a transfermarkt.de 8 millió euróra teszi, de a Gladbach 30 milliót kérne érte az információk alapján.

pavlenka

Pavlenka remek szezont tudhat maga mögött.

A másik lehetséges érkező szintén a német első-osztályból jöhetne, méghozzá a Werder Brementől Jiri Pavlenka személyében. A 26 esztendős kapus a mögöttünk hagyott szezonban szerepelt először a Bundesligaban, s a szakértők szerint az egyik legjobb volt a cseh válogatott. Minden sorozatot figyelembe véve 38 meccsen lépett pályára, s összesen 10 találkozót hozott le kapott gól nélkül. Pavlenka piaci értékét egyébiránt 10 millió euróra becsli a transfermarkt.de, kontraktusa 2020. júniusáig köti őt a Weser-parti klubhoz. A BILD vele kapcsolatban kivásárlási árat nem közölt, viszont azt megemlítette, hogy az egyik legolcsóbb megoldás lehetne a Liverpool számára.