Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

West Ham: francia válogatott tehetség 25 millióért! – HIVATALOS

A francia tehetség gyár újabb remek portékát termelt ki magából. A West Ham United pedig gőzerővel próbálja erősíteni keretét az előző, csalódást keltő szezon után. Manuel Pellegrini menedzser első fontos igazolása a 21 esztendős védő, Issa Diop.

Issa Diop

Issa Diop a Toulouse nevelése, és a 2017-18-as idényben végig alapember volt a lilamezes csapatban. Ennél fontosabb információ azonban, hogy a 194 centis középsővédőben már régóta látnak kiaknázható tehetséget a jó szemű franciák, ugyanis immár 39 utánpótlás válogatott fellépés van a háta mögött. Diop az U16-os együttesnél húzta magára először a címerest, és most már a felnőtt válogatottság kapujában ácsorog. Legyen az majdan a francia, vagy akár a szenegáli.

Diopért a hírek szerint érdeklődött az Atlético Madrid, illetve Angliából még az Everton és a Crystal Palace is. Azonban a befutó végül az éppen csak bennmaradt West Ham lett. A londoniak 25 millió euróért vásárolták ki a fiatal védőt 2020-ig érvényes, toulouse-i szerződéséből. Dioppal a „Kalapácsosok” hivatalos közleménye szerint öt szezonra szóló kontraktust írattak alá.