Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bayern: a középpályás a Real Madrid és a Barcelona között válogathat

Sok minden megváltozott az által, hogy Julen Lopetegui elfogadta a Real Madrid ajánlatát – bizonyos játékosok neve például azonnal felmerült a fővárosi csapat kapcsán. Az egyik fő kiszemeltet azonban nem csak ők vinnék, hanem a rivális Barcelona is.

Kép: Evening Standard

A spanyol Sport arról számolt be, hogy egy közel 70 millió eurós üzlet dönthet majd a Bayern München játékosa, Thiago Alcantara sorsáról. Amennyiben ez igaz, a németek nagyot szakítanának rajta: 2013-ban 25 millióért hozták el Barcelonából, vagyis közel 45 milliót kereshetnének most rajta.

A 27 éves középpályás jelenleg épp az oroszországi világbajnokságon szerepel a spanyol válogatottal, a tornát követően azonban vélhetően fontos döntéseket kell majd még meghoznia a jövőjével kapcsolatban.

Mint ismert, Thiago a Barcelona neveltje, a La Masiáról indulva futott be egy szép karriert és ma már 30-szoros válogatottként a világ egyik legjobb középpályásának mondhatja magát. Mindezek ellenére mégsem egyértelmű, hogy miként is dönt majd. Vannak érvek mindkét oldal mellett – most ezeket nézzük meg egy picit.

A Barca mellett szól a kötődés, valamint hogy ott talán nagyobb szükség lenne rá. Iniesta most hagyja el a gránátvörös-kékeket és a középpályán amúgy is akadtak ott bajok néha. Busquets sem lesz fiatalabb, tehát adja magát egy átszervezés a katalán oldalon, amiben főszerep juthatna Thiago számára.

A Real Madrid mellett egy dolog szól csak: Julen Lopetegui. A vb kezdete előtt egy nappal menesztett kapitány nagyon szereti Thiago játékát és minden bizonnyal örömmel dolgozna vele együtt a Blancóknál is. Sokan a kinevezés pillanatában már szinte el is könyvelték, hogy akkor Alcantara is biztosan követi majd, de egyelőre erről semmilyen megbízható információ nincs. Ráadásul mondhatni a Real középpályáján telt ház van. A vb-n parádézó Kroos és Modric mellett ott van még Casemiro, aki szintén nagy kedvence Lopetegui-nek. Enyhén szólva kérdéses, mennyi lehetőséghez jutna ott a Bayern futballistája.

Arról nem is szólva, hogy a Realnál van B-terv is, ha netán nem jönne össze a Thiago-szerződés. A Le Parisien arról ír, hogy a Chelsea iparosa, Kante lehet az újabb kiszemelt, aki iránt a PSG is érdeklődik.

Thiago tehát jó helyzetben van: két remek lehetőség közül kéne a legjobbat kiválasztania. A nyár egyik nagy sztorija lehet ebből.