Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Francia hátvéd érkezhet a Dortmundhoz! – sajtóhír

A Borussia Dortmund eddig elég aktívnak mondható a nyári átigazolási piacon, hiszen a BVB szerződtette már Marwin Hitzt az Augusburgból, Thomas Delaneyt a Werder Bremenből és Marius Wolfot az Eintracht Frankfurtból. A L’Equipe információi szerint a Dortmund legújabb szerzeménye egy korábbi AS Monaco hátvéd lehet…

A francia napilap úgy értesült, hogy a Borussia Dortmund szeretné leigazolni az FSV Mainz ifjú francia középhátvédjét, nevezetesen Abdou Diallo-t, aki egyébként szükség esetén bal szélső védőként is bevethető. A fiatal futballista iránt azonban állítólag nemcsak a Dortmund, hanem az Olympique Lyon is komoly érdeklődést mutat. Diallo-t a szerződése nem mellesleg 2022-ig köti aktuális csapatához, a transfermarkt pedig 12 millió euróra becsüli a piaci értékét. 

Abdou Diallo 2011-2017-ig az AS Monaco kötelékébe tartozott, a felnőttek között a 2014/2015-ös idényben mutatkozhatott be, majd a következő szezonban kölcsönbe került a belga Zulte Waregem csapatához, ahol kétségtelenül alapembernek számított. Az utat ez sem nyitotta meg számára azzal kapcsolatban, hogy a Monaco színeiben is stabil alapemberré váljon, ezért 2017 nyarán a távozás mellett döntött. Ekkor igazolt tehát a Mainzhoz, ahol maximálisan élvezte a bizalmat, hiszen 27 bajnokin léphetett pályára a 2017/2018-as kiírás során.