Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: a horvátok kőkemény védője Angliába igazolhat

Ugyan nem magaslott ki az argentin verő horvát válogatott tagjai közül, de elképesztő mennyiségű munkát végzett a török Besiktasban légióskodó Domagoj Vida. És tudjuk, hogy egy jobb világbajnoki szereplés nagyon jól jöhet egy játékosnak a transzferpiacon.

A 29 esztendős Vida idén januárban már váltott csapatot: akkor a Dinamo Kijevet hagyta el a török Besiktas kedvéért. A törököknél nem volt panasz a játékára, előtte az ukrán együttesben pedig öt éven keresztül számított alapembernek, többek között Kádár Tamás védőtársaként.

A Leicester Mercury híre szerint Vida nem csak a „Rókák” figyelmét, de az Everton érdeklődését is felkeltette, így nagyon jó esély van rá, hogy a horvátok minden védekező pozícióban alkalmazható bekkje hamarosan Anglia felé veszi az irányt.

A lelkes és céltudatos játékáról, na meg egyedi frizurájáról ismert focista szerződése 2022-ig érvényes a Besiktassal, így aligha valószínű, hogy 15-20 millió eurónál olcsóbban sikerül-e onnan kivásárolni. És bizony a horvát válogatott minimum nyolcaddöntős a Vb-n.